REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne paslaptis, kad dėl greito gyvenimo tempo ir nesibaigiančio naujos informacijos srauto kartais pamirštame svarbius dalykus. Sąskaitų apmokėjimas – ne išimtis, o pamiršus laiku atsiskaityti už tam tikras paslaugas gali tekti susidurti su finansiniais iššūkiais. Į klausimus apie vieną sąskaitų tvarkymo būdą – tiesioginio debeto paslaugą – atsako Darius Jasinskis, „Danske“ banko produktų valdymo departamento direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip vyksta sąskaitų apmokėjimas naudojant tiesioginio debeto paslaugą?

Pasirašius tiesioginio debeto sutartį, paslaugos, už kurią norite sumokėti, tiekėjas nustatytu periodiškumu bankui siunčia informaciją apie reikiamą sumokėti sumą, o šis nurodytą pinigų sumą nurašo nuo kliento sąskaitos. Vis dėlto budrumo prarasti nereikėtų ir naudojantis tiesioginio debeto paslauga – būtina sekti ir skirstyti savo lėšas bei kreipti dėmesį į sąskaitų pokyčius. Tai daryti nėra sunku, nes visa informacija yra pateikiama banko išrašuose.

REKLAMA

Ką reikėtų žinoti prieš pasirašant tiesioginio debeto sutartį?

Patartina įvertinti, ar sąskaitoje visada bus reikalingas pinigų kiekis. Gavus paslaugą teikiančios įmonės informaciją apie reikiamą apmokėti pinigų sumą, ji būna pervedama tą pačią ar kitą dieną. Jei reikiamu momentu sąskaitoje lėšų nebus, paslaugų tiekėjų apmokėjimas nepasieks. Informacija apie neįvykusį pinigų pervedimą pateikiama elektroninės bankininkystės sistemoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kur ir kaip galima sudaryti tiesioginio debeto sutartį?

Šią paslaugą Lietuvoje galima užsisakyti banko skyriuje, elektroninės bankininkystės sistemoje arba paslaugų tiekėjo įmonėje. Tiesioginio debeto būdu įmanoma atsiskaityti beveik už visas periodiškai gaunamas komunalines, apsaugos, kabelinės televizijos, draudimo, telekomunikacijų, finansines ir kitas paslaugas.

Kokius įžvelgiate teigiamus ir neigiamus tiesioginio debeto aspektus?

Kalbant apie šios paslaugos naudą ir nenaudą, verta akcentuoti, kad teigiamų dalykų  yra daugiau. Visų pirma, tai priemonė taupyti pinigus. Ši paslauga yra nemokama – kas mėnesį daromi pavedimai nieko nekainuoja. Antra, sutaupote laiko, nes nereikia pildyti mokėjimo pavedimų ar stovėti eilėse – vieną kartą sudarius tiesioginio debeto sutartį, daugiau dėl sąskaitų apmokėjimo laiku rūpintis netenka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų