REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos komitetas, nepaisydamas Rijado prieštaravimų, iš su teroristų tinklu „Al Qaeda“ susijusių asmenų juodojo sąrašo išbraukė žinomą Saudo Arabijos disidentą Saadą al Faqihą, informavo JT pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Londone gyvenantis S. al Faqihas į sankcijų sąrašą buvo įtrauktas 2004 metais gruodį po to, kai JAV finansų ministerija įvedė jam sankcijas dėl ryšių su Osamos bin Ladeno vadovaujama teroristų organizacija, atsakinga už Rugsėjo 11-osios išpuolius.

REKLAMA

Šis sprendimas buvo priimtas po to, kai Saugumo Tarybos sankcijų komitetas nesėkmingai bandė priimti bendrą sprendimą, kuris panaikintų JT ombudsmeno, tiriančio „Al Qaeda“ sankcijų sąrašą, prašymą išbraukti A. al Faqihą, „Reuters“ sakė pareigūnas.

„Reuters“ pranešė šeštadienį, kad Saudo Arabijos disidento pašalinimas iš juodojo sąrašo neišvengiamas.

Buvęs Saudo Arabijos universiteto medicinos profesorius vadovauja Islamo reformos Arabijoje judėjimui. Disidentas tvirtina, kad judėjimas kovoja už taiką. Be to, A. al Faqihas yra atviras Saudo Arabijos valdžios kritikas.

Prieš išbraukiant disidentą JT sankcijų, taikomų su „Al Qaeda“ susijusiems įtariamiesiems, sąrašą sudarė 252 asmenys ir 69 grupės. Visiems į sąrašą įtrauktiems asmenims yra įšaldytos lėšos ir įvestas tarptautinis draudimas keliauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų