REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Trakų nusikalstamo pasaulio atstovui Stanislovui Narkevičiui, pravarde Narkuša, pateikti įtarimai dėl sveikatos sutrikdymo ir viešosios tvarkos pažeidimo.

REKLAMA
REKLAMA

Trakų rajono policijos komisariato viršininkas Valerijus Vincukevičius portalui Balsas.lt patvirtino, kad verslininką sumušęs asmuo yra sulaikytas ir uždarytas į areštinę: „Jam pateikti įtarimai, pradėtas ikiteisminis tyrimas.“

REKLAMA

S. Narkevičius, kuris policijai gerai žinomas kaip skandalingų istorijų herojus, kaltinamas birželio 29 d. kartu su bendrininkais kavinėje Trakuose sumušęs iš Filipinų kilusį verslininką Andy Hernandezą ir jo žmoną Moniką bei apgadinę kavinės turtą.

Kartu yra sulaikyti ir dar penki muštynėse dalyvavę asmenys.

Plačiau apie įvykį skaitykite skaitykite straipsnyje „Trakuose Narkuša su 7 parankiniais užpuolė filipinietį kavinės savininką“.

REKLAMA
REKLAMA


Apklaustas dvigubos žmogžudystės byloje

Portalas Balsas.lt primena, kad Narkuša palaikė ryšius su kone visais dešimtojo dešimtmečio pradžioje pagarsėjusiais nusikalstamo pasaulio veikėjais.

Šiandien galima sakyti, kad 1996-ųjų balandį pakaunės gyvenvietėje nušauto Kauno milijonieriaus, buvusio KGB žvalgo Sigito Čiapo ir jo vairuotojo Vinco Varno žmogžudystę kartu įvykdė Kauno, Vilniaus ir Trakų mafijos „įžymybės“.

Byloje surinkta nemažai faktinių aplinkybių, leidžiančių manyti, kad 1996 metų pradžioje S. Čiapui likviduoti pakviesti baltarusiai samdomi žudikai mobiliaisiais telefonais dažnai kontaktuodavo su S. Narkevičiumi ir Daktarų lyderiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnams Narkuša neneigė turėjęs mobilųjį telefoną, tačiau neva jį paskolinęs kažkokiam asmeniui, kurio nurodyti negalįs.

Netrukus Kaune pasirodė glaudžius ryšius su Rusijos mafijos autoritetais palaikęs Aleksandras Solomka, pravarde Somas. Jam už Daktarų gaujos veikėjams neįtikusio S. Čiapo nužudymą sumokėtas 50 tūkst. JAV dolerių honoraras.

Smulkiai aptarus Kauno verslininko likvidavimo planą, vienas Daktarų autoritetų Egidijus Abarius-Goga liepė Vidmantui Gudzinskui A. Solomką pakviesti į Lietuvą. Manoma, kad su Vesnuška (Viktoru Polonskiu – buvusiu įtakingu Vilniaus brigados veikėju, red.past.) ir Narkuša buvo sutarta, kad jie užtikrins Somo ir dviejų iki šiol nenustatytų baltarusių žudikų atvykimą į Kauną iki misijos pradžios bei jai pasibaigus saugų pasitraukimą iš Lietuvos.

REKLAMA

Esama duomenų, kad nušauti milijoninį verslą valdžiusį S. Čiapą buvo pasamdyti žudikai, kuriuos kažkada parengė profesionalaus sovietų desantininkų būrio kariškiai.

Iškalbingos telefonų išklotinės

„A. Solomką pažinojau, bet su juo reikalų neturėjau. Jis atvažiuodavo į Lietuvą pas Aleksandrą Kudriašovą (pravarde Saša Litovec, mįslingomis aplinkybėmis nušautą 1999 metų sausį, kai šis su dviem draugais penktos klasės BMW automobiliu iš Sovetsko važiavo į Lietuvą – red. past.) ir apsistodavo jo bute Lentvaryje, pas mane į Trakus, nakvodavo poilsiavietėje „Slėnis“ ar pas draugus Vilniuje. Kokia veikla vertėsi A. Solomka, nežinau, bet ir jis, ir jo aplinka visada turėjo pinigų, važinėjo brangiomis mašinomis, rengėsi prabangiais drabužiais.

REKLAMA

Pateikta apžiūrai 1996 metais man priklausiusio „Comliet“ mobiliojo ryšio telefono suvestinė, iš kurios matyti, kad tų metų balandžio 4-ąją 21 val. 06 min. ir balandžio 5-ąją 6 val. 15 min. į mano telefoną skambino „Omnitel“ abonentas numeriu... Skambinti į mano telefoną galėjo Saša Som ar jo draugas, tačiau dabar tikrai neatsimenu. Minėtu mano telefonu dažnai naudodavosi ir A. Kudriašovas“, – policijos tyrėjams savą versiją pateikė S. Narkevičius.

Tik faktai:

S. Narkevičius-Narkuša – jau daugiau kaip penkiolika metų žinomas Trakų mafijos autoritetas, garsėjantis nežabojamu elgesiu, anksčiau koja atidarinėdavęs Trakų policijos komisariato duris, tačiau toks jo įžūlumas buvo netikėtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S. Narkevičius teisėsaugininkų akiratyje yra nuo 1993 metų. Tuomet buvo įtarta, kad jis reketuoja Trakų, Vievio, Lentvario ir Grigiškių verslininkus.

Jis buvo įtariamas vieno Seimo nario dukters išžaginimu, o jo sulaikymo operacija priminė trilerio siužetą. Visas triukšmas greitai nuslopo – nukentėjusioji pareiškimą atsiėmė.

1997-ųjų spalį S. Narkevičius pripažintas kaltu dėl savivaldžiavimo, jam skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė.

1999 metų vasarą kateryje, kuriuo S. Narkevičius plaukiojo ežere, nugriaudėjo sprogimas. Nusikaltėlių šulas buvo sunkiai sužalotas.

REKLAMA

2006-aisiais į teisėsaugininkus pagalbos kreipėsi vienas tuometinio Seimo nario padėjėjas ir pranešė, kad tiek jam, tiek seimūnui pradėjo grasinti Narkušos bendrai. Vėliau nukentėjusieji pareiškė nebeturintys jokių pretenzijų.

2007-ųjų birželį Narkuša vėl buvo sulaikytas. Šį sykį jis užkliuvo, kai kabinėjosi prie Trakų prokuroro padėjėjos. Už šį smulkų nusižengimą S. Narkevičiui skirta piniginė bauda.

2008-ųjų vasarą Vyriausiasis administracinis teismas priėmė galutinį sprendimą panaikinti Trakų valdžios S. Narkevičiui išduotus leidimus statyboms.

REKLAMA

Prieš ekonominę krizę S. Narkevičius vertėsi labai pelningu žemės privatizavimo verslu Trakų ežerų apylinkėse. Prieš keletą metų Narkuša ir vienas buvusios Vilniaus brigados lyderių Igoris Tiomkinas, pravarde Timocha, „Trakų dvarkiemio“ restorane buvę pastebėti prie vieno stalo besišnekučiuojantys su vienu tuometiniu Seimo nariu.

Pernai Vilniaus apygardos teismas bandė išsiaiškinti, kaip korupcija ir kyšininkavimu įtariamų Trakų vadovų ir verslininko susitikime atsidūrė S. Narkevičius.

Ne vieną pasikėsinimą į gyvybę išgyvenusiam S. Narkevičiui šiuo metu kaltinimai pateikti dėl to, kad Trakų vadovams, siekdamas asmeninės naudos, padėjo piktnaudžiauti tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S. Narkevičius bandė tarpininkauti, kad Naujoji sąjunga, kurios Trakų skyriui tuo metu vadovavo meras Vytautas Petkevičius, sumokėtų Juozo Pipiro vadovaujamai statybų bendrovei už partijos būstinės remontą.

Už 2006 metais atliktus darbus Naujoji sąjunga bendrovei turėjo sumokėti 180 tūkst. litų. 2007 metų lapkritį į vieną susitikimą su meru ir administracijos direktoriumi J. Pipiras atėjo lydimas S. Narkevičiaus.

Pokalbį užfiksavo administracijos direktoriaus Leonardo Karnilos kabinete sumontuota slapta įranga.

„Turiu draugų visoje Lietuvoje. Dalyvauju visuomeniniame gyvenime, dažnai į savivaldybę užeidavau pas architektus. Suprantu, kad mano pavardė gerai skamba šioje politinėje byloje, bet nesuprantu, dėl ko esu kaltinamas“, – dėl šio epizodo Vilniaus apygardos teisme kalbėjo Narkuša.

Taip pat skaitykite:

Trakuose Narkuša su 7 parankiniais užpuolė filipinietį kavinės savininką(foto)(video)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų