REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Muzika iš telefono melomanui, kad ir kokio dydžio meška jam ant ausies būtų užlipusi, neskamba ypatingai: per daug aukštų garsų, prastas žemų dažnių atkūrimas ir pan. Ne ką geresniu garsų atkūrimu gali girtis ir cypsintys nešiojamieji kompiuteriai. Ką daryti, jei muzikos iš mobilaus ar „laptopo“ klausytis norisi, o atrodyti taip, kaip atrodo troleibusuose tarškančių mobiliųjų muzikos besiklausantis jaunimėlis, nesinori?

REKLAMA
REKLAMA

Savotiška išeitimi gali tapti nešiojamos garso kolonėlės: pakankamai nedidelės, kad visur tilptų, turinčios akumuliatorių, kad nereikėtų ieškoti papildomo maitinimo ir grojančios geriau nei įprastas mobilusis telefonas. Tokias pasiūlė ne vienas gamintojas, tarp kurių – ir lietuviškasis „Acme“.

REKLAMA

Techninės savybės

Nedidelės „Acme SP101 portable multimedia speakers“ dailaus dizaino kolonėlės, telpančios į daugelį rankinių. Tarpusavyje kolonėles laiko magnetas, 60 centimetrų laidas, susuktas kolonėlių viduje, su 3,5 mm skersmens stereofonine jungtimi padės kolonėles susieti su norimu prietaisu – nesvarbu, ar tai kompiuteris, ar – telefonas.

4W galios nedidelės kolonėlės, tvirtina gamintojas, išgroja garsesnį nei 60 decibelų, atkuria 60Hz–20kHz dažnio garsus. Kolonėlės maitinamos 500 mA ličio baterija, esančia kolonėlių viduje. Vienu įkrovimu garsiakalbiai gali groti maždaug 8 valandas (priklauso nuo to, kaip garsiai klausysite muzikos).

REKLAMA
REKLAMA

Pirmas įspūdis

Nedidukės (kartu sudėjus, dydžiu abi primena vidutinio dydžio melioną melioną) kolonėlės iš tiesų daugeliui patiks iš pirmo žvilgsnio. Jos nesunkios, laidas, siejantis abi kolonėles ar reikalingas sujungti garsiakalbius su reikiamais prietaisais, slepiasi kolonėlių viduje, tad faktas – laidų raizgalynės rankinėje neturėsite.

Kolonėlės gerai atrodo, maloniai „čiupinėjasi“, tačiau ITbase.lt kyla šiek tiek abejonių dėl pačių kolonėlių priekinės dalies spalvos – balta mums panaši į ne itin funkcionalią, mat dažnai čiupinėjant kolonėles dangos skylutėse anksčiau ar vėliau atsiras purvo, kuris atrodys ne itin estetiškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Garsiakalbiai iš tiesų groja gana garsiai, tiek garso užteks ne tik žiūrint filmą, bet ir vedant paskaitą nedidelėje auditorijoje. Pačios kolonėlės turi galimybę reguliuoti garsumą, tad nereikės maigyti telefono ar planšetės, norint patildyti ar pagarsinti filmą, muziką, prezentaciją.

Garsas ir baterija

Kolonėlės iš tiesų atkuria itin plačią garso dažnių juostą: nuo 60 Hz iki 20 kHz. Nesuprantantiems aiškiname: jos išgroja daugybę aukštų garsų ir gerokai mažiau žemų. Vidutiniam klausytojui tiek pakaks, reiklesnis pasiges žemų dažnių. Žinoma, garsiakalbiai galėtų atkurti ir daugiau žemesnio dažnio garsų, tačiau siekiant to, matyt, tektų didinti ir pačias kolonėles. Taigi, jei norite mažų kolonėlių, teks susitaikyti su pastarųjų „cypsėjimu“.

REKLAMA

Baterija garsiakalbiams – iš tiesų puikus ir patogus sprendimas. Ypač, kai Jeigu kolonėlių neversite „plyšauti“ visu garsu, šios, tiesą sakant, gros ilgiau nei garantuojamas 8 valandas. Jeigu klausysitės garsiau, deja, 8 valandas klausytis norimų garsų vargu ar pavyks. Tačiau gerai tai, kad kolonėlės itin paprastai pakraunamos – per USB jungtį, tad jei turite šalia kompiuterį ar automobilinį pakrovėją, be garso tikrai neliksite.

Kodėl nėra „mėlyno danties“?

Taigi, panašu, kad „Acme SP101 portable multimedia speaker“ garsiakalbiai yra paprastas be jokių didesnių trūkumų prietaisas. Tačiau mesti akmenėlį į lietuvių kompanijos daržą norisi. Peržiūrėjus „Acme“ konkurentų sukurtus panašius produktus akivaizdu, kad buvo kur stengtis: mobilūs garsiakalbiai siūlomi laidų atsisakius visiškai: prietaisai prie garso šaltinio jungiasi per „Bluetooth“ jungtį.

Žinoma, kol nesame išmaniųjų prietaisų kupina šalis, laidai ir 3,5 mm jungtys pasiteisina. Tačiau ar ilgam? Galbūt vertėjo investuoti ir į tą „Bluetooth“ technologiją, nesvarbu, kad garsiakalbiai būtų kainavę brangiau. Dabar jie, beje, kainuoja apie 66 litus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų