REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos 2 d., pirmadienį, Radviliškio r. gyventojai surengė piketą prie Vyriausiosios rinkimų komisijos.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas portalui Balsas.lt sakė spėjantis, kad Laimutės Šlamienės suorganizuotas piketas prie VRK gali būti įsisijęs su tuo, kad ji siekia, jog jai būtų sugrąžintas Radviliškio savivaldybės tarybos narės mandatas.

REKLAMA

„Ponia L. Šlamienė buvo nubausta teismo.  Nuosprendis įsiteisėjo, mes nutraukėme jos įgaliojimus,  o ji mus apskundė Vyriausiajam administraciniam teismui. Tačiau jis paliko galioti VRK spendimą. Taip pat buvo jos kreipimasis į Aukščiausiąjį Teismą (AT). AT pripažino negaliojančiu Šiaulių apygardos teismo sprendimą  ir grąžino tam pačiam teismui iš naujo nagrinėti. Posėdis turėjo būti birželio 14  d., mes iš Šiaulių apygardos teismo gavome tokius dokumentus, tačiau posėdis neįvyko, nes L. Šlamienė susirgo“, – portalui Balsas.lt pasakojo Z. Vaigauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jos įgaliojimai nutraukti teisėtai ir pagrįstai, kadangi įsiteisėjęs teismo sprendimas. Bet dabar, kol byla neišnagrinėta ir nėra naujo Šiaulių apygardos teismo sprendimo,  yra neapibrėžta padėtis – neaišku, ar ji teista, ar neteista“, – aiškino VRK vadovas.

Jo teigimu, dėl šių priežasčių kol kas  neaišku,  ar ją grąžinti į savivaldybės tarybos narius.

Jis sakė neatmetantis, kad piketas prie VRK ir engiamas siekiant, kad L. Šlamienei būtų grąžintas Radviliškio savivaldybės tarybos nario mandatas.

Z.Vaigauskas  nekomentavo, dėl ko L. Šlamienė buvo bausta. Jis taip pat sakė neketinantis susitikti su piketuotojais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų