REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Andy Hernandezas, kuris Lietuvoje yra įkūręs keturis azijietiško maisto restoranus, portalui Rappler.com elektroniniu paštu papasakojo, kaip nusikalstamos grupuotės vadovas jį ir jo žmoną užsipuolė birželio 29 dieną, kai pareikalavo būti aptarnautas jau pasibaigus restorano darbo laikui.

REKLAMA
REKLAMA

A. Hernandezas mobiliuoju telefonu užfiksavo jo ir žinomo Trakų nusikalstamo pasaulio atstovo Stanislovo Narkevičiaus, pravarde Narkuša, susidūrimą. Telefonas nustojo filmuoti nukritęs ant grindų, o vėliau A. Hernandezo ir jo žmonos sumušti atvažiavo septyni S. Narkevičiaus telefonu išsikviesti vyrukai.

REKLAMA

Narkuša ir A. Hernandezas susiginčijo, kai šis apie 21:30 val. atvykusiam vyriškiui pasakė, kad restoranas uždaromas 21 val.

„Jis pradėjo mane užgaulioti rusų kalba. Išvadino beždžione, juodašikniu, juodasnukiu... visokiais rasistiniais įžeidimais“, – prisiminė filipinietis.

„Jis grasino ir Monikai (A. Hernandezo žmonai) – kad ją sumuš, kad išdaužys kavinę. Kai jis ėmė kelti balsą ir dar labiau įžeidinėti, liepiau Monikai skambinti policijai.“

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet pasirodė 7 „grėsmingai atrodantys vyrai“, o kavinės savininko telefonas nustojo filmuoti.

Pasak nukentėjusiojo, jam buvo du kartus smogta į veidą: „Pajutau, kaip man iškrito dantis – vienas iš viršutinių kandžių.“ Taip pat jam buvo trenkta į šonkaulius, o žmonai Monikai, kuri bandė įsiterpti, teko atlaikyti smūgius į veidą ir į pilvą.

Kai sudaužė stiklines restorano duris ir metalinį vyno šaldiklį, Narkuša su 7 savo parankiniais nusprendė pasišalinti.

 Trakų šešėlinio pasaulio garsenybė S. Narkevičius pravarde Narkuša, tikina neprisimenąs, kas jo mobiliuoju telefonu galėjo kalbėtis su S. Čiapo žudikais (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo) (nuotr. Balsas.lt) S. Narkevičius, pravarde Narkuša (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

„Policija atvažiavo po pusvalandžio, nors jų nuovada yra už 5 minučių kelio pėsčiomis“, – teigė A. Hernandezas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijoje A. Hernandezas su žmona pateikė pareiškimus apie įvyki ir buvo nusiųsti į ligoninę įvertinti jiems padarytų fizinių sužeidimų. „Pirmadienį grįšime į policijos nuovadą, kad pateiktume savo liudijimus“, – sakė A. Hernandezas.

Tai, kad užpuolimo pradžią spėjo užfiksuoti mobiliuoju telefonu, A. Hernandezas pavadino savo instinktu – jis 18 metų žurnale „Newsweek“ dirbo fotožurnalistu ir fiksavo ne vieną istorinį įvykį, įskaitant Sovietų Sąjungos žlugimą, Tianmenio aikštės žudynes ir Persijos įlankos karą.

REKLAMA

Į Lietuvą A. Hernandezas pirmą sykį atvyko kaip žurnalistas, kad užfiksuotų nepriklausomybės judėjimą. Čia jis sutiko savo žmoną, lietuvę Moniką, ir gyvena jau apie dešimtmetį.

A. Hernandezui priklauso 3 restoranai sostinėje Vilniuje ir vienas Trakuose, kur birželio 29 dieną ir įvyko užpuolimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų