REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Klaipėdą aplankys net 3 kruiziniai laivai: 198 m ilgio „Europa“, 162 m ilgio „Princess Daphne“ ir 218 m ilgio „Balmoral“.

REKLAMA
REKLAMA

Su Bahamų vėliava plaukiantis „Balmoral“ į mūsų uostą užsuks pirmą kartą, todėl šio laivo kapitonui bus įteiktas Klaipėdos uosto ženklas, kuriuo pagerbiami visi kruiziniai laivai savo pirmo apsilankymo metu. Kruizinis laivas „Balmoral“ taip pavadintas Jungtinės Karalystės karalienės Elžbietos II (Elizabeth II) mylimiausios pilies, esančios Škotijoje, vardu. Šiuo laivu atvyksta apie 1400 turistų. Kruiziniu laivu „Europa“ atvyks apie 500 keleivių, daugiausia iš Vokietijos, o „Princess Daphne“ atplukdys 400 turistų.

REKLAMA

Pasak Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės, priimti 3 kruizinius laivus visuomet sudėtinga, bet su šiais iššūkiais gali susidoroti tiek turistus priimančios agentūros, tiek ir Klaipėdos uostas. Kiek neįprastų keblumų sukelia pirmadieniais Klaipėdoje nedirbantys muziejai. Šį kartą Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro iniciatyva pavyko susitarti su Mažosios Lietuvos istorijos muziejumi, kad liepos 2 d. jis dirbs ir iki 15 val. atvers savo duris nemokamai ne tik kruizinių laivų turistams, bet ir visiems pageidaujantiems susipažinti su Klaipėdos krašto istorija.

REKLAMA
REKLAMA

Šių trijų kruizinių laivų atvykimas išsiskiria ir santykinai dideliu skaičiumi turistų, kurie rezervavosi ekskursijas dviračiais. Gana nauja yra ir tai, kad viena keleivių grupė autobusu išvyko iš Rygos į Vilnių, ir į kruizinį laivą grįš Klaipėdoje, jam paliekant uostą.

Iš viso 2012 m. sezono metu Klaipėdą aplankys 46 kruiziniai laivai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų