REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis penktadienį kritikavo Lietuvos žingsnius įgyvendinant suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo Klaipėdoje projektą. Jis pareiškė, kad skubėdama įgyvendinti savo projektą, kol negautos Europos Komisijos išvados, Lietuva temdo regioninio terminalo projekto perspektyvas, rašo Telegraf.lv.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuva juda į priekį su savo projektu, kuris galiausiai kenkia regioninio projekto gyvybingumui. Jeigu mes rimtai pažiūrėsime į regioninį terminalą, tai būtų tikslinga iš pradžių sulaukti Europos Komisijos išvadų“, – žurnalistams sakė V. Dombrovskis, dalyvaujantis viršūnių susitikime Briuselyje.

REKLAMA

Anot jo, Lietuvos sprendimai daro neigiamą įtaką regioninio terminalo ekonomiškumui ir ES fondų lėšų pritraukimui.

Europos Komisijos išvadų dėl geriausios vietos regioniniam SGD terminalui Baltijos šalyse laukiama rudenį. Pirminėse išvadose sakoma, kad, jeigu prie projekto prisidės Suomija, tai regioninis terminalas turėtų būti statomas Estijoje. Latvija akcentuoja, kad, nedalyvaujant projekte Estijai, sprendimas gali būti kitas.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai rudenį Lietuvai, Latvijai ir Estijai nepavyko galutinai susitarti dėl SGD regioninio terminalo statybos Latvijoje, todėl Europos Komisija atlieka nepriklausomą tyrimą, kad nustatytų tinkamiausią vietą.

Lietuva ruošiasi pastatyti terminalą pietinėje Klaipėdos jūrų uosto dalyje. Planuojama, kad šis terminalas pradėtų veikti 2014 metų pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų