REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos kanclerė Angela Merkel teigia esanti patenkinta dėl pasiekto susitarimo finansuoti prasiskolinusias euro zonos šalis, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad mes suradome gerą kompromisą“, - sakė A. Merkel po visą naktį trukusių derybų, per kurias buvo ypač jaučiamas Italijos ir Ispanijos spaudimas. Nauja priežiūros institucija suteiks Europos centriniam bankui (ECB) galimybę „atidžiai stebėti Europos bankus“, sakė Vokietijos kanclerė.

REKLAMA

Dabartinė Europos Sąjungos finansinio gelbėjimo institucija - Europos finansinio stabilumo fondas - suteiks reikalingą pagalbą remiantis esančiomis taisyklėmis iki tol, kol naujas nuolatinis fondas, Europos stabilumo mechanizmas (ESM), bus pasiruošęs perimti veiklą. Planuojama, kad ESM pradės veikti jau kitą mėnesį.

Fondai ne tik galės skolinti tiesiogiai bankams, bet lėšos taip pat bus naudojamos šalių, kurių skolinimosi kainos yra labai pakilusios, obligacijoms įsigyti, pavyzdžiui, Italijos ar Ispanijos. Tikimasi, kad tokios šalys nebus priverstos prašyti tokio pobūdžio finansinės pagalbos, kuri buvo suteikta Graikijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų