REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalbėdamas jau pasibaigusiame Europos viršūnių susitikime, kur žemyno lyderiai priėmė svarbų sprendimą skatinti augimą ir remti bankus, Graikijos prezidentas K. Papoulias sakė, kad augimui skatinti skirtos priemonės yra nepaprastai svarbios, siekiant mažinti nedarbą ir ištraukti Graikiją iš vis gilėjančios krizės.

REKLAMA
REKLAMA

Priimtas Europos augimo ir užimtumo paktas leidžia Graikijai tikėtis pokyčių dėl paskolų sąlygų. Neseniai ir šalies premjeras Antonis Samaras paragino tarptautinius kreditorius peržiūrėti Graikijos paskolų sąlygas.

REKLAMA

Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdyje dalyvavęs Graikijos prezidentas pavadavo įprastai ten vykstantį ministrą pirmininką, kuriam neseniai atlikta akies operacija. K. Papulijas žurnalistams Briuselyje teigė, kad Europos susitarimas skatinti augumą yra „ypač aktualus“ jo šaliai, kur gilėjanti recesija išaugino nedarbo rodiklius, ypač tarp jaunimo.

Tuo tarpu Euro grupės, jungiančios euro zonos finansų ministrus, pirmininkas, Liuksemburgo premjeras Žanas Klodas Junkeris (Jean-Claude Juncker) Atėnų naujienų agentūrai sakė, kad Graikija yra įpareigota tęsti griežtą taupymo politiką, tačiau ir tam yra ribos. „Mes nenorime sukelti humanitarinės krizės“, - sakė Ž. K. Junkeris.

Kaip pranešta, Euro zonos šalių vadovai sutarė dėl efektyvesnės bankų priežiūros mechanizmo sukūrimo, labiau įtraukiant Europos centrinį banką, bei geriau panaudoti Europos stabilumo mechanizmą, siekiant užtikrinti euro zonos finansinį stabilumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų