REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvai, priešingai nei euro zonos šalims, dar nereikia bankų priežiūros instrumentų, teigia Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ketvirtadienį vykusioje Europos Vadovų Taryboje euro zonos valstybės sugebėjo susitarti dėl bankinės sistemos priežiūros ir siekdamos atskaitomybės pasirašys memorandumus.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienio rytą žurnalistams D. Grybauskaitė sakė, kad iki beveik 5 val. ryto užsitęsusioje EVT ji atkreipė dėmesį į būsimą Lietuvos finansinę perspektyvą bei Lietuvai aktualias problemas – struktūrinių fondų, Ignalinos atominės elektrinės uždarymo finansavimą bei tiesiogines išmokas žemdirbiams.

REKLAMA

„Bet, kaip minėjau, vakar derybos (...) dėl finansinės perspektyvos (...) nevyko. Mes tiktai konstatavome pasiruošimą deryboms, kurios prasidės rudenį, ir dabar kaip tik einu susitikti su EK prezidentu, kur taip pat kalbėsime apie būsimąsias derybas dėl finansinės perspektyvos“, – sakė D. Grybauskaitė.

Kalbėdama apie bankų priežiūros pakankamumą, Lietuvos vadovė pabrėžė, kad Lietuvai kol kas ši problema neaktuali.

„Pirmiausia, norėčiau paminėti, kas liečia euro zonos šalis, Lietuvos tai neliečia, mums tų instrumentų dar nereikia. Na, o tai turbūt įvertinčiau kaip pirmą žingsnį, nes iš tiesų dar tik gairės, poreikis išsakytas, kad reikia tai daryti, ir džiaugiuosi, kad euro zonos šalys sugebėjo susitarti, kad būtų ne tik bankinė priežiūra, bet kad būtų atskaitomybė, nes bus pasirašomi memorandumai, panašiai kaip su Valiutos fondu, kur ir bankai, ir valstybės turės įsipareigoti atlikti namų darbus“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų