REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmą kartą per 30 metų, kai savo veiklą pradėjo Jungtinių Tautų Moterų diskriminacijos panaikinimo komitetas, į šį komitetą birželio 26 d. Niujorke išrinkta Lietuvos atstovė. Tai Vilniaus universiteto Lyčių studijų centro direktorė, profesorė Dalia Leinartė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasakodama, koks darbas jos laukia, penktadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje lyčių lygybės ekspertė D. Leinartė sakė, kad Niujorke vykę rikimai vainikavo tai, kas iki tol buvo nuveikta Lietuvoje.D. Leinartė pabrėžė, kad tai ne politinio, o tiriamojo pobūdžio darbas.

REKLAMA

„187 šalys teikia ataskaitas apie padėtį savo šalyse, o komisijos nariai vertina moterų padėtį kiekvienoje šalyje“, – aiškino ji, pabrėžusi, kad rinkimų kampanija vyko apie pusantrų metų.

„Be lyčių lygybės įdirbio Lietuvoje, ši kampanija nebūtų vaikinuota pergale. Tai tikrai rinkiminė kova, kurioje dalyvavo 26 šalys, kandidantuojančios į 11vietų“, – sakė ji.

Kalbėdama apie tai, kas padėjo laimėti, D. Leinartė minėjo, kad siekė pasiūlyti komitetui ką nors naujo. „Buvo nauja tai, kad pasiūliau interpretuojant visų formų diskriminaciją prieš moteris, derėtų įvesti kultūrinį aspektą“. – dalijosi mintimis ekspertė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji sakė, kad netiesioginis dalyvavimas komiteto darbe vyko jaau nuo 2004 metų ir pabrėžė, kad rengdama naujas ataskaitas, ir Lietuva neturėtų apsiriboti vien statistikos pateikimu ar teisinių dokumentų pristatymu, o atkreiptų dėmesį į kultūrinį aspektą.

„Lyčių lygybė jokioje šalyje nėra duotybė. Tai nuolatinis darbas“, – paklausta, ką reikėtų gerinti Lietuvoje sakė ji.

„Prieš pusę metų mums pasisekė atkreipti dėmesį į tai, kad reikia gerinti padėtį kovoje su smurtu artimoje aplinkoje, bet  tai nereiškia, kad jau nieko nereikia daryti“, – sakė ji

Lygindama Lietuvą su kitomis šalimis, padėtį mūsų šalyje ji įvertino kaip neblogą. „Didžiausios problemos kyla tose šalyse, kurios net nesugeba parašyti ir pateikti savo ataskaitų“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų