REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio vakare Varšuvos nacionaliniame stadione įvyks antrosios Europos čempionato pusfinalio rungtynės, kuriose susikaus Vokietijos ir Italijos nacionalinės vienuolikės.

REKLAMA
REKLAMA

Jau tapo aišku, kad šios poros nugalėtojas finale turės grumtis ne su kuo kitu, bet su dabartiniais pasaulio ir Europos čempionais ispanais, kurie trečiadienį po 11 m baudinių serijos palaužė Portugaliją.

REKLAMA

Vokiečių kelias iki pusfinalio nebuvo lengvas pasivaikščiojimas parke. Šiaip ne taip išvargta pergalė 1–0 pirmose grupės rungtynėse prieš portugalus nedaugelį vokiečių sirgalių nuteikė optimistiškai.

Po to sekė saldi pergalė 2–1 prieš Olandiją, kuri, kaip pasirodė, apskritai nesugebėjo iškovoti nė taško, o paskutiniame grupės mače teko gerokai paprakaituoti su Danija. Tiesa, ketvirtfinalio rungtynėse vokiečiai pasismagino 4–2 įveikę graikus.

REKLAMA
REKLAMA

Italai čempionatą pradėjo nuo įspūdingų lygiųjų 1–1 su Ispanija. Vėliau Cesare Prandelli auklėtiniai rungtynių pabaigoje išleido pergalę iš rankų mače su kroatais, o paskutinėse grupės rungtynėse be didesnio vargo palaužė Airiją rezultatu 2–0.

Ketvirtfinalio rungtynės su Anglija buvo tikras nervų karas. Visą mačą totaliai dominavę italai kūrė progą po progos, tačiau niekaip nesugebėjo nukreipti kamuolio į varžovų vartų tinklą, todėl mačo nugalėtojams nuspręsti prireikė vienuolikos metrų baudinių serijos, kurioje sėkmė šypsojosi rinktinei iš Apeninų pusiasalio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš rungtynes surengtoje spaudos konferencijoje abiejų rinktinių treneriai žadėjo atakuojantį ir gražų futbolą, priešingai nei Ispanijos ir Portugalijos rungtynėse. Vokiečių rinktinės strategas Joachimas Low didžiausia savo auklėtinių užduotimi įvardijo italų atakų dirigento Andrea Pirlo neutralizavimą, o C.Prandelli mano, jog laimės ta rinktinė, kuriai pavyks užvaldyti aikštės vidurį.

Vokietija ir Italija yra dvi bene gražiausiai šiame čempionate rungtyniaujančios ekipos, todėl galima laukti tikros futbolo fiestos, kurios nevalia praleisti!

REKLAMA

Rungtynės prasidės 21:45 val. Lietuvos laiku.

Rungtynių anonsas:


Įdomūs faktai apie būsimus varžovus:

– Vokietija laimėjo 14 paskutinių oficialių rungtynių iš eilės ir pagerino iki tol Ispanijai priklausiusį rekordą.

– Vokiečiai niekada neįveikė italų oficialiuose mačuose. Iš 7 susitikimų, 4 baigėsi „Azzurri“ pergale bei 3 lygiosiomis.

– Iš paskutinių šešių Europos čempionato pusfinalių Vokietija laimėjo tik vieną.

– Italija ir Vokietija susikaus jau 31 kartą per visą savo istoriją. Italų sąskaitoje yra 14 pergalių, 9 lygiosios ir 7 pralaimėjimai. Paskutinį kartą vokiečiams pavyko nugalėti Italiją 1995 m. draugiškose rungtynėse.

REKLAMA

– Cesare Prandelli vadovaujama Italijos nacionalinė komanda dar nėra patyrusi pralaimėjimo oficialiose rungtynėse.

– Ketvirtfinalio mače prieš Angliją Italijos saugas Andrea Pirlo atliko 146 perdavimus, iš kurių tikslą pasiekė 112. Tokio rezultato kol kas dar niekam nepavyko pakartoti.

Rezultatai ketvirtfinaliuose:

Vokietija 4–2 Graikija

Italija 0–0 Anglija (vienuolikos metrų baudinių serija: 4–2)

Galimos startinės sudėtys:

Vokietija (4–2–3–1): Neuer; Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm; Khedira, Schweinsteiger; Reus, Ozil, Schurrle; Klose.

Italija (4–3–1–2): Buffon; Abate, Barzagli, Chiellini, Balzaretti; De Rossi, Pirlo, Marchisio; Motta; Cassano, Balotelli.

Rungtynių teisėjas: Stephane Lannoy (Prancūzija)

Rungtynių vieta: Lenkija, Nacionalinis Varšuvos stadionas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų