REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

4 000 per 5 mėnesius, 800 per mėnesį ir 25 per dieną – tiek šiemet vidutiniškai Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai išaiškino mobiliaisiais telefonais kalbančių vairuotojų.

REKLAMA
REKLAMA

Transporto tyrimų laboratorijoje atliktų eksperimentų duomenimis, besinaudojančių mobiliaisiais telefonais vairuotojų automobilio valdymo įgūdžiai pablogėja 91 proc., lyginant su tais vairuotojais, kurie kelyje būna visiškai dėmesingi.

REKLAMA

Kalbėjimas mobiliuoju telefonu bei susirašinėjimas trumposiomis žinutėmis toks pat pavojingas kaip alkoholis ir kvaišalai, todėl Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai kartu su UAB „Acme Baltija“ liepos ir rugpjūčio mėnesiais vykdys prevencinę akciją, skirtą vairuotojų kalbėjimo mobiliaisiais telefonais atvejams išaiškinti.

Akcijos metu vairuotojai, kalbėję mobiliuoju telefonu ir taip pažeidę Kelių eismo taisykles, neišvengs administracinės atsakomybės. Jiems papildomai bus suteikta informacija apie galimus pavojus dėl neatsakingo elgesio. Taip pat visi vairuotojai bus informuoti apie šiuolaikiškas priemones, kurios padės išlikti saugiais ir pasiekiamais net ilgo vairavimo metu.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos pareigūnai kartu su paruošta informacine medžiaga vairuotojams įteiks ir nuolaidų kuponus, skirtus įsigyti laisvų rankų įrangai, o liepos 2-ąją net keturiems vairuotojams bus padovanoti laisvų rankų įrangos komplektai. Tiesa, dovanos atiteks tik drausmingiems ir pavyzdingiems vairuotojams.

Policijos pareigūnai įspėja ‒ vairuotojai, kalbantys mobiliuoju telefonu, keturis kartus dažniau patenka į eismo įvykius, tad būkite drausmingi ir saugūs ne tik vasarą, bet ir visus metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų