REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Latvijos ministras pirmininkas Valdis Dombrovskis šiomis dienomis nedviprasmiškai pareiškė, kad Ryga yra pasirengusi atsisakyti dalyvauti Visagino atominės elektrinės (VAE) projekte, jei į Latvijos interesus nebus atsižvelgta, energetikos ministras Arvydas Sekmokas teigia, jog tai nereiškia, kad mūsų kaimynai gali pasitraukti iš projekto.

REKLAMA
REKLAMA

„Latvijos ir Estijos dalyvavimas yra svarbūs. Matėme visą laiką, kad jie veda derybas, jie nori dalyvauti, aišku, norėdami aiškių, jiems palankų sąlygų. Yra klausimai, dėl kurių kalbasi bendrovės,  tačiau lygiai taip pat yra klausimai, dėl kurių turi tartis vyriausybės. Aš manau, kad artimiausiu laiku po dialogo tarp vyriausybių bus galima įgyvendinti šį projektą toliau“, – trečiadienį žurnalistams sakė A. Sekmokas.

REKLAMA

Paklaustas, ar gali Lenkija vėl susidomėti galimybe dalyvauti VAE projekte, A. Sekmokas tokios galimybės neatmetė.

„Kitą savaitę aš planuoju vizitą į Lenkiją, mes kalbėsime apie platų bendradarbiavimą energetikos srityje – apie elektros, dujų jungtis <...> Mes priminsime dar kartą, kad visi keliai Lenkijai dalyvauti šiame projekte yra atviri, kartu kalbamės su kitais regioniniais partneriais.“

Tačiau dėl to Lietuvos dalis projekte nemažėtų – ji, kaip ir numatyta įstatyme, išliktų ne mažesnė kaip 34 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų