REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentei Daliai Grybauskaitei vetavus antradienį Seime priimtas pataisas dėl lengvatinio PVM tarifo taikymo visuomeninio transporto bilietams, premjeras Andrius Kubilius trečiadienį žurnalistams sakė, kad tokios didelės apimties PVM lengvatoms ir nebuvo galima pritarti.

REKLAMA
REKLAMA

„Prezidentė pasielgė labai išmintingai, racionaliai, ir aš tikiu, kad ir Seimas pritars prezidentės veto ir atsižvelgs į jos argumentus, kad tokios mokestinės lengvatos negali būti įvedamos džiaziniu principu“, – sakė jis.

Premjeras neatmetė, kad prie kai kurioms sritims taikomų PVM lengvatų gali būti grįžta svarstant 2013 metų biudžetą, tačiau tai, jo teigimu, „turi būti svarstoma matant visą finansinį vaizdą“.

REKLAMA

Jis taip pat pareiškė sieksiąs, kad būtų apribotos Seimo galimybės teikti tokio pobūdžio pataisas.

„Aš imsiuosi iniciatyvos, kad Seimo statute atsirastų reikalingos pataisos, kad Seime nebūtų galima taip neatsargiai svarstyti mokestinių lengvatų, o vėliau – ar artėjant  Seimo rinkimams, ar šiaip saulei gražiau pašvietus – priimti kokias nors mokestines pataisas, kurios gali kainuoti valstybės biudžetui šimtus milijonų litų“, – žadėjo A. Kubilius.

Kaip žinoma, Seimas antradienį nusprendė, kad lengvatinis PVM tarifas nuo kitų metų būtų taikomas ne tik periodinei spaudai, bet ir viešajam transportui bei neįgaliųjų techninės pagalbos priemonėms ir jų remontui. Tačiau trečiadienį prezidentės spaudos tarnyba išplatino pranešimą, kuriame D. Grybauskaitė palaiko Seimo sprendimą iki 9 proc. sumažinti PVM tarifą spaudai, kurį pati ir yra inicijavusi, bei neįgaliųjų technikai, tačiau nepritaria, kad būtų sumažintas PVM tarifas visuomeninio transporto bilietams. Pasak prezidentės, tai daryti valstybė kol kas nėra pajėgi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų