REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Trečiadienio vakarą Ukrainoje, Donecko „Donbass Arena“ stadione, įvyks pirmosios 2012 metų Europos čempionato pusfinalio rungtynės. Į kovą stos žvaigždžių nestokojančios Portugalijos ir Ispanijos rinktinės. Pastaroji gins 2008 metais Austrijoje ir Šveicarijoje iškovotą Europos čempionų titulą.

REKLAMA
REKLAMA

Portugalų ir ispanų keliai link pusfinalių buvo gana skirtingi: jei Paulo Bento komandai teko gerokai pavargti (B grupėje 1:0 pralaimėta Vokietijai, sunkiai 2:3 įveikti danai ir 2:1 olandai), tai Vicente del Bosque auklėtiniams viskas klostėsi gana sklandžiai (C grupėje prieš italus sužaista taikiai 1:1, 4:0 sutriuškinti airiai ir 0:1 įveikti šiek tiek „pasikandžioję“ kroatai).

REKLAMA

Ketvirtfinaliuose, kaip daug kas ir prognozavo, portugalai įveikė be savo lyderio Tomašo Rosickio rungtyniavusią Čekiją (0:1), o Ispanija pernelyg daug vargo neturėjo su Prancūzija (2:0).

Nors abi rinktinės turi savų žvaigždžių (Portugalija - Cristiano Ronaldo, Nani, Pepe, Fabio Coentrao; Ispanija - Andres Iniesta, Xavi Hernandez, Xabi Alonso, Fernando Torres, David Silva ir kt.), ispanų „žvaigždynas“ yra kiek „platesnis“. Daugelio šalių ekspertai prognozuoja, kad ispanai, tradiciškai, nuo pat mačo pradžios perims kamuolio kontrolę ir „migdydami“ gynėjų budrumą jį skirstys tol, kol pasitaikys proga atlikti „mirtiną“ perdavimą, o portugalai stengsis kontraatakose išnaudoti neeilinius fizinius duomenis turinčius C.Ronaldo ir Nani, bei standartines padėtis.

REKLAMA
REKLAMA

Nors šansų į finalą patekti turi abi rinktinės, prognozuojama, kad Ispanijos futbolininkai visgi įrodys, kad jie ne veltui laimėjo ir pasaulio ir Europos čempionatus, juolab, kai Portugalija tik vienose iš keturių EURO 2012 rungtynių nepraleido įvarčio. Galbūt, „paguodos“ įvartį pasinaudojęs individualiu meistriškumu pelnys C.Ronaldo.

Tačiau nenorime šiuo spėjimu liūdinti Portugalijos rinktinės fanų ir norime priminti Ispanijos rinktinės ir „Barcelona“ saugo Cesco Fabregaso žodžius: „Rungtynės tarp Ispanijos ir Portugalijos bus tarsi mačas tarp “Barsos„ ir “Real".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip žinia, vadinamieji „El Clasico“ tikrai ne visad baigiasi „Barcelona“ komandos pergale...

Ivartis.net prognozė: pagrindinis laikas 1:1, po pratęsimo Portugalija 1-2 Ispanija.

Rungtynių anonsas

Keletas faktų apie būsimus varžovus:

- Portugalijos ir Ispanijos rinktinės yra susitikusios net 34 kartus. 6 kartus laimėjo portugalai, 16 - ispanai (beje, 14 iš šių pergalių pasiektos iki 1960 metų)

- Paskutinį kartą šių šalių nacionalinės komandos susitiko 2010 metais, lapkričio mėnesį, Lisabonoje. Tada Portugalija nugalėjo rezultatu 4:0, o ispanams tai buvo skaudžiausias pralaimėjimas nuo 1963 metų.

REKLAMA

- 5 iš 8 Ispanijos įvarčių Europos čempionate buvo pelnyti likus žaisti mažiau nei 30 minučių.

- Ispanija Europos čempionate, kol kas, praleido tik vieną įvartį ir tai yra geriausias rezultatas visame EURO 2012.

- Ispanija, sumuojant grupės ir ketvirtfinalio varžybas, atliko 2623 tikslius perdavimus, tuo tarpu Portugalija daugiau nei dvigubai mažiau - 1159.

Rezultatai ketvirtfinalių etape:

Čekija 0 - 1 Portugalija

Ispanija 2 - 0 Prancūzija

Prognozuojamos startinės sudėtys:

Portugalija: Rui Patricio, Pereira, Pepe, Alves, Coentrao, Veloso, Meireles, Moutinho, Nani, Ronaldo, Almeida

Ispanija: Casillas, Arbeloa, Pique, Ramos, Jordi Alba, Busquets, Xavi, Xabi Alonso, Silva, Fabregas, Iniesta

Rungtynių teisėjas: Cüneyt Çakır (Turkija)

Rungtynių vieta ir laikas: Donecko „Donbass Arena“ stadionas, Ukraina, 21:45val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų