REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau nei 30 gerai Andrių Romanovskį pažįstančių asmenų – draugų, kolegų bei verslo partnerių – pasinaudojo Baudžiamojo proceso kodekse numatyta teise kreiptis į prokurorą ir teismą. Visi jie užtikrina, kad Andrius netrukdys ikiteisminiam tyrimui ir nevengs teismo, todėl siūlydami kaip užstatą savo garbę ir santaupas ragina Panevėžio apygardos prokurorą Rimantą Vagrį be reikalo netaikyti sunkiausios kardomosios priemonės.

REKLAMA
REKLAMA

„Andrius yra garbingas žmogus ir jis tikrai nesislapstys nuo teisingumo. Esame įsitikinę, kad siekdami išlaikyti pasitikėjimą teisėsauga, jos atstovai galėtų atsižvelgti į precedento neturintį faktą – 30 piliečių laidavimą“, – sako Giedrė Balevičiūtė, viešųjų reikalų kontoros „Lanners, McGovern & Co“ partnerė.

REKLAMA

Laidavimo prašymuose prokurorams ir teismui be informacijos apie tai, kad visi šie žmonės seniai pažįsta Andrių kaip dorą Lietuvos pilietį, taip pat informuojama, jog Andriui reikalingas gydymas, o jo tėvai yra seni žmonės. Rašoma, kad vienas Andriaus tėvų yra patyręs 6 insultus ir nuolatinė nepagrįsta nervinė įtampa gali turėti tragiškų pasekmių.

„Už Andrių laidavo labai skirtingi žmonės – tarp jų Vilniaus universiteto dėstytojai, valstybės tarnautojai, politologai, savą verslą kuriantys asmenys, žurnalistai, teisininkai, lietuviai, gyvenantys Belgijoje, Šveicarijoje bei Izraelyje. Visi jie tiki, kad garbės žodis Lietuvoje dar kažką reiškia“, – sako Giedrė Balevičiūtė.

Andrius Romanovskis Panevėžio areštinėje laikomas nuo praėjusios savaitės pradžios. Per 8 dienas tyrėjai jį apklausė tik vieną kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų