REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) sprendžia, kaip vertinti laikinosios tyrimo komisijos, nagrinėjusios banko „Snoras“ bankroto aplinkybes, išvadas, dėl kurių kilo didelis ginčas. Komisijos išvados buvo patvirtintos, nepaisant to, kad komisijoje nebuvo kvorumo.

REKLAMA
REKLAMA

EPK priėmė sprendimą, kad paskutinis laikinosios komisijos posėdis yra laikomas neįvykusiu, neteisėtu, o išvada – nepriimta. Nuostata, kad posėdis negali būti pradėtas, jeigu nėra teisėto kvorumo – viena iš pagrindinių.

REKLAMA

Balsas.lt primena, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos atstovai, dirbę „Snoro“ komisijoje, kreipėsi į EPK, kad būtų ištirti ir įvertinti „Snoro“ komisijos pirmininko Valentino Mazuronio veiksmai. „Tvarkietis“, pirmininkaudamas komisijos posėdžiui gegužės 30 dieną, įregistravo jos išvadas ir Seimo nutarimo projektą, nepaisydamas to, kad komisija už šias išvadas nebalsavo.

V. Mazuronio užregistruotose išvadose teigiama, kad bankas „Snoras“ buvo nacionalizuotas neturint pakankamai duomenų. Laikytina, kad šios išvados neatitinka keliamų reikalavimų, nes paskutinis komisijos posėdis teisiškai neįvyko dėl to, kad dalis komisijos narių nepasirašė, kad dalyvauja posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Išvada nepateikta. Todėl mes siūlome siūlyti Seimui priimti sprendimą dėl laikinosios tyrimo komisijos įgaliojimų“, - konstatavo „darbietis“ Mečislovas Zasčiurinskas, rengęs išvadas. Jo manymu, Seimui reikia teikti apsispręsti, ar komisijai pratęsti įgaliojimų laiką, ar priimti kitą sprendimą, bet Seimo posėdžių sekretoriate užregistruotas dokumentas negali būti laikomas išvada.

Egidijus Klumbys siūlė griežčiau vertinti laikinųjų komisijų darbą ir įvesti punktą Statute, kad nesusirinkus kvorumui į du posėdžius, būtų priimami atitinkami sprendimai, kitaip bus nuolat sąmoningai griaunamas kvorumas.

EPK pritarė siūlymui nustatyti, kad komisijos posėdis yra laikomas pradėtu tik tuomet, kai savo parašais savo dalyvavimą jame patvirtinta daugiau negu pusė komisijos narių. Etikos sargų išvadas, kurioms buvo pritarta vienbalsiai, sudaro du punktai – komisijos išvados nepriimtos ir Seimas turi nuspręsti, ar galutinai nutraukti ar pratęsti komisijos darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų