REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pramonininkai: sumažintas PVM spaudai pasitarnaus ne tik lietuviškam žodžiui, bet ir prisidės prie spausdinimo pramonės atsitiesimo

REKLAMA
REKLAMA

“Lietuvos pramonininkų konfederacijos ir UAB “Creditreform Lietuva" paskaičiavimai rodo, kad mažėjant pramonės įsiskolinimo lygiui, nerimą kelia augantys spaudos pramonės įsiskolinimai Sodrai. Tai patvirtina nuogąstavimus, dėl blogėjančios spausdinimo pramonės būklės", - sako Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis.

REKLAMA

2012 m. birželį palyginti su atitinkamu 2011 m. laikotarpiu, spausdinimo pramonės skolų lygis Sodrai padidėjo 451 tūkst. Lt., arba 3,29 proc.

„Lietuvos spausdinimo pramonė sveikina Seimo iniciatyvą pritarti lengvatiniam 9 proc. PVM tarifui spaudos leidiniams, ypač matant pastaruosius metus krentančias periodines spaudos ir knygų gamybos apimtis ir jų prieinamumą ypač regionų gyventojams. Sugrįžimas prie sumažinto PVM tarifo atstato įmonių konkurencingumą į Europoje susiklosčiusį mokestinį vidurkį spausdinimo pramonei", - sako Lietuvos spaustuvininkų asociacijos prezidentė dr. Erika Furman.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų