REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

VšĮ „Copy1 Akademija“ vasarą pasitinka aktyviai ir pradeda įgyvendinti projektą „Verslumo Akademija“. Projekto tikslas – didinti jaunų žmonių suvokimą apie verslumą bei per simuliacinę veiklą ugdyti jo vystymui reikalingus įgūdžius. Prie projekto veiklų, kurios prasidės jau š. m. liepos 9 d., yra kviečiami prisijungti nedirbantys ir neturintys specialybės arba norintys persikvalifikuoti jaunuoliai nuo 18 iki 29 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Projekto „Verslumo Akademija“ metu 30 jaunų žmonių iš Kauno miesto ir rajono yra kviečiami dalyvauti interaktyviuose seminaruose, kuriuose pagrindinius vaidmenis atliks jie patys, bet tuo pačiu turės galimybę konsultuotis ir su specialistais. Kiekvieno tokio akademinio užsiėmimo metu bus numatomos tam tikros pagrindinės rolės (pavyzdžiui, užsiėmimo vedėjas, 3 verslo pasiūlymų teikėjų komandos po 3 asmenis, laikininkas, gramatikos ir leksikos specialistas ir pan.). Visi kiti dalyviai bus užsiėmimo stebėtojai, balsuosiantys už geriausius ir rašysiantys savo pastabas asmeniškai kiekvienam užsiėmimo dalyviui, turėsiančiam vaidmenį.

REKLAMA

Taip pat kiekvieno tokio užsiėmimo metu dalyvaus 3 verslininkai/darbdaviai/ekspertai, turėsiantys vertinimo kriterijus, pagal kuriuos jie reitinguos komandų pateiktus verslo pasiūlymus, turėdami atitinkamas savo pozicijas. Tokiu būdu bus siekiama išbandyti pasiūlymus pateiksiančių komandų atstovų reakcijas, požiūrius, minčių raiškos ir argumentų dėstymo gebėjimus bei kt. Visi kiti vaidmenis turėsiantys atstovai taipogi prisiims atitinkamas atsakomybes, kurios lavins įvairius gebėjimus: laiko planavimas, viešas kalbėjimas, kritiškas mąstymas, atidumas, įžvalgumas, grįžtamojo ryšio davimas ir pan. Viso planuojami 6 įvardyto pobūdžio akademiniai renginiai (po 2 kartus liepos, rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais), kurių tikslas – ugdyti praktinius jaunų žmonių verslumo įgūdžius. Po kiekvieno užsiėmimo dalyviai keisis savo vaidmenimis pagal tai, kokiose srityse norės save išbandyti ir kokius verslumo įgūdžius sieks patobulinti.

REKLAMA
REKLAMA

Norintys tapti projekto dalyviais kviečiami iki š. m. liepos 4 d. (imtinai) el. pašto adresu [email protected] atsiųsti laišką, kuriame būtų aprašyta norinčiojo dalyvauti motyvacija (iki 1000 simbolių) bei nurodyti vardas, pavardė, amžius, el. pašto adresas, tel. nr., išsilavinimas ir esamas statusas (bedarbis, norintis persikvalifikuoti ar pan.).

Be įvardytų akademinių užsiėmimų, projekto „Verslumo Akademija“ metu taip pat vyks dalyviams skirti 3 praktiniai seminarai, kuriuos ves Kauno teritorinės darbo biržos atstovai ir kurie bus orientuoti į teigiamo požiūrio į verslo plėtrą, kaip svarbų valstybės gyvavimo garantą, formavimą bei informuotumą apie esamas galimybes jaunam žmogui imtis savo iniciatyvų. Taip pat projekto laikotarpiu bus suorganizuoti 3 informaciniai renginiai, orientuoti į jaunimą, bet skirti ir visai visuomenei, šiomis temomis: jaunimo verslumo ugdymo priemonės Lietuvoje; jaunimo ir jaunųjų ūkininkų verslo pradžia ir plėtra; jaunimo verslumo situacija Lietuvoje ir Europoje.

Projektas finansuojamas iš Jaunimo verslumo ugdymo ir skatinimo projektų finansavimo 2012 m. konkurso, kurį organizuoja Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (JRD prie SADM), lėšų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų