REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos apeliacinis teismas šiandien atmetė skundus dėl Kauno apygardos teismo šių metų kovo 16 d. nuosprendžio, kuriuo Laimutis Brazaitis (gim. 1988 m.), Vincas Baliūnas (gim. 1981 m.) ir Tomas Vansevičius (gim. 1980 m.) gavo griežtas 14 metų laisvės atėmimo bausmes už buvusio savanorio G. nužudymą.

REKLAMA
REKLAMA

Bausmes vyrai atliks pataisos namuose.

Tokią nutartį Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija priėmė nusprendusi, kad vyrų kaltė visiškai įrodyta, o apygardos teismo priimtas nuosprendis – teisėtas ir pagrįstas įrodymais, bausmės paskirtos teisingai. Teismas patvirtino, kad nukentėjusįjį mušė visi trys nuteisti vyrai. Jiems dėl bendrų, kryptingų veiksmų mušant nukentėjusįjį bei jau po to paskirtos vienodos 14 metų laisvės atėmimo bausmės.

REKLAMA

Civilinių ieškinių apeliacinės instancijos teismas nesumažino, jie liko tokie patys kaip priteisė apygardos teismas – po 150 tūkst. Lt neturtinės žalos nukentėjusiojo tėvui, motinai, žmonai ir našlaitėmis likusioms dviems dukroms.

Tragedija įvyko prieš pusantrų metų lapkričio pabaigoje prie ežero krašto apsaugos sistemoje kadaise tarnavusiems vyrams švenčiant Kariuomenės dieną. Susikivirčiję dėl tarnybos reikalų trys neblaivūs vyriškiai nusprendė pamokyti G, sumušė jį, įvertė į automobilio bagažinę ir, nuvažiavę į mišką, išrengė ir paliko. Tos pačios dienos vakarą policija pranešė greitajai pagalbai, kad reikalinga medikų pagalba miške rastam vyrui su vienomis trumpikėmis. Vyras po trijų dienų ligoninėje mirė.

REKLAMA
REKLAMA

Apeliaciniuose skunduose V. Baliūnas ir L. Brazaitis prašė švelninti jam paskirtą bausmę ir mažinti priteistos žalos dydį. T. Vansevičius prašė jį arba išteisinti dėl nužudymo, arba švelninti bausmę.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų