REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už Lietuvos ir Lenkijos tarpusavio santykius atsakingi abiejų valstybių politikai, todėl neaišku, ar net ir išsprendus tautinių mažumų klausimą jie kardinaliai pasikeistų, mano Europos Parlamento narys, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) pirmininkas Valdemaras Tomaševskis.

REKLAMA
REKLAMA

„Sunku man pasakyti, kadangi aš negaliu atsakyti už mūsų šalies vadovybę. Rudenį bus išrinktas naujas Seimas, bet Prezidentei dar liko pora metų kadencijos. Santykiai priklauso nuo kontaktų, nuo ryšių tarp politikų, o juk galima ir lygioje vietoje šituos santykius sugadinti. Koks nors vienas neatsargus pareiškimas ir... Man sunku atsakyti“, – žurnalistų paklaustas, ar pasikeistų Lenkijos ir Lietuvos tarpusavio santykiai išsprendus tautinių mažumų klausimą, kalbėjo jis.

REKLAMA

V. Tomaševskio teigimu, net ir atsiribojus nuo tautinių mažumų problemų ir asmeninių politikų nusistatymų lieka ekonominiai klausimai. Visgi jis pripažįsta, kad šioje srityje nėra kardinalių skirtumų – net ir Europos Sąjungoje abiejų šalių interesams sutampant jos priimant tam tikrus sprendimus balsuoja vienodai.

Europarlamentaras itin didelę reikšmę gerų tarpusavio santykių palaikymui skyrė retorikai, kuri, jo manymu, ypač Prezidentės Dalios Grybauskaitės vizito Čikagoje metu, buvo nevykusi.

REKLAMA
REKLAMA

„Kartais yra aštrių kampų ir santykiai gali būti nelabai geri, bet aš manau, kad svarbiausia – gera retorika, neturi būti neapgalvotų pareiškimų. D. Grybauskaitė rėžė Čikagoje, kad Lenkija pasirinko drauge Rusiją, ir visi stebisi, koks čia pareiškimas“, – pavyzdį pateikė politikas.

V. Tomaševskis atsakingos retorikos svarbą įžvelgė ir Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai 2013 m. antrojo pusmečio metu, kai reikės išlaikyti „tam tikrą lygį“.

„Čia labai didelis iššūkis, nėra taip lengva“, – sakė V. Tomaševskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų