REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Abiturienčių rūpesčiai baigiamaisiais egzaminais nesibaigia – dauguma jų šiuo metu renkasi suknelę, kuria pasipuoš per vieną svarbiausių gyvenimo švenčių – mokyklos išleistuves. Kaip merginoms puoštis šią įsimintiną dieną pataria stilistai ir dizaineriai, garsios Lietuvos moterys, galinčios į savo išleistuves pažvelgti iš laiko perspektyvos. Dainininkė Elena Puidokaitė - Atlanta, stilistė ir manekenė Asta Valentaitė bei verslininkė Daina Bosas įsitikinusios, jog visos merginos tokia proga nori atrodyti ypatingai, todėl suknelės paieškoms verta skirti laiko. Abiturienčių rūpesčius turėtų palengvinti ir mados ir stiliaus centro „Europa“ šį mėnesį rengiamas konkursas, kuriam pasibaigus dvi abiturientės bus apdovanotos patikusiomis suknelėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Gintarė Urnevičienė (nuotr. Gamintojo)Gintarė Urnevičienė (nuotr. Gamintojo)

„Mūsų parduotuvėse besilankančios merginos sukneles išleistuvėms renkasi labai atsakingai – daugelis jų patikusius modeliuos matuojasi po keletą kartų, tikrina, kaip suknelės dera prie pasirinktų aksesuarų – batelių, rankinės, papuošalų, – sako stebinti malonius abiturienčių rūpesčius prekybos centro „Europa“ vadovė Gintarė Urnevičienė. – Merginos nedrįsta tokį atsakingą pirkinį įsigyti vienos, tad kviečiasi į pagalbą mamas, seses, drauges - klausia jų patarimo.“

REKLAMA

E. Puidokaitė-Atlanta (nuotr. Gamintojo)E. Puidokaitė-Atlanta (nuotr. Gamintojo)

A. Valentaitė bei E. Puidokaitė-Atlanta sako mokyklos išleistuvėms sukneles taip pat rinkosi ne vienos – klausė draugių, mamų nuomonės. „Renkantis išleistuvių suknelę reikia įdėti daug laiko bei širdies, tačiau investicijos į ją neturėtų būti besaikės – suknelė turi tikti ir kitoms progoms, būti kukli, šviesių pastelinių spalvų, mergaitiška“, - įsitikinusi Atlanta. Dainininkei pritaria ir verslininkė D. Bosas: „Jaunos merginos yra gražios savo jaunyste – mergina puošia suknelę, ne atvirkščiai. Kokia bus suknelė – skirta vienai progai ar ne – priklauso nuo šeimos finansinių galimybių, bet aš nesirinkčiau vienkartinio apdaro.“ A. Valentaitės nuomone, vis dėlto proginiai drabužiai yra skirti konkrečiai šventei, tad jais puoštis galima tik vieną kartą. „Renkantis suknelę išleistuvėms svarbu ne pinigai – turint gerą skonį ir supratimą didelių pinigų gražiai atrodyti nereikia. Dideli pinigai prasto skonio nepataisys,“ – sako stilistė ir manekenė A. Valentaitė.

REKLAMA
REKLAMA

D. Bosas ir A. Valentaitė (nuotr. Gamintojo)D. Bosas ir A. Valentaitė (nuotr. Gamintojo)

Žymių moterų teigimu, išleistuvės – labai svarbi diena, kai atsisveikinama su klasės draugais, mokytojais ir žengiama į suaugusiųjų pasaulį, tad prisiminimai apie ją bei tą dieną vilkėtą apdarą išlieka visam laikui. „Per savo išleistuves atrodžiau visiškai kitaip – tada buvau šviesiaplaukė, tad rinkausi ilgą, pilkšvos, sidabro spalvos suknelę, kuri atrodė iš tiesų elegantiškai. Tada sau labai patikau, tačiau keičiasi skonis, norai, tendencijos, todėl šiandien su tokia suknele gal ir kitaip atrodyčiau“, – sako A. Valentaitė. D. Bosas prisiminimai apie savo išleistuvių suknelę sukelia šypseną: „Žiūrint iš dabartinės pozicijos – mano suknelė buvo nelabai graži. Tuo metu nebuvo iš ko rinktis, buvo deficito laikai, tad tenkinomės tuo, kuo galėjome – suknelė buvo spalvota, siūta pas siuvėją, labai paprasto modelio.“ Dainininkė Atlanta per savąsias išleistuves dėvėjo lengvą, šviesios alyvinės spalvos suknelę iki kelių.

Mados ir stiliaus centro „Europa“ organizuojamas konkursas tęsiasi iki birželio 29 d. Iki to laiko abiturientės kviečiamos matuotis patikusias sukneles bet kurioje centro parduotuvėje, fotografuotis su jomis ir nuotraukas siųsti adresu [email protected]. Dviems konkurso dalyvėms bus padovanotos išsirinktos išleistuvių suknelės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų