REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į teisėsaugininkų akiratį buvęs užsienio reikalų ministras pateko po įvykių Garliavoje, kai kvietė Drąsiaus Kedžio šalininkus rinktis prie prezidentūros.

Į teisėsaugininkų akiratį buvęs užsienio reikalų ministras pateko po įvykių Garliavoje, kai kvietė Drąsiaus Kedžio šalininkus rinktis prie prezidentūros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Vilniaus 3-asis apylinkės teismas pradėjo nagrinėti administracinę bylą, kurioje buvęs Seimo narys ir užsienio reikalų ministras, profesorius Povilas Gylys kaltinamas surengęs mitingą be savivaldybės leidimo.

REKLAMA

Vos prasidėjus posėdžiui profesoriaus advokatas, buvęs Vidaus reikalų ministerijos generalinis inspektorius Julius Jasaitis paprašė teismo atidėti medžiagos nagrinėjimą ir leisti susipažinti su policijos pareigūnų protokolais bei byla.

„Pateikėme prašymus susipažinti su byla bei iškviesti reikalingus liudytojus, Seimo narius Naglį Puteikį bei Aureliją Stancikienę, kurie rūpinosi gauti savivaldybės leidimą“, – sakė J. Jasaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas patenkino P. Gylio gynėjo prašymą ir atidėjo posėdį iki liepos 16 dienos.

Iš salės išėjęs P. Gylys neslėpė emocijų: „Kvietimą į policiją gavau tik po 10 dienų, kai įvyko mitingas prezidentūros aikštėje. Jauna tyrėja nusprendė, kad pažeidžiau įstatymą, ir pavertė mane nusikaltėliu.“

Anot P. Gylio, leidimo surengti mitingą buvo kreiptasi iš karto, kai S. Daukanto aikštėje pradėjo rinktis žmonės: „N. Puteikis ir A. Stancikienė skambino į savivaldybę ir prašė išduoti leidimą, tačiau miesto valdžia sprendimą vilkino. O reikėjo tik leisti. Nesuprantu, kodėl, – juk valdžia turi tarnauti žmogui, o ne priešingai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teisiamasis P. Gylys teigė neketinęs grįžti į viešą gyvenimą, tačiau gegužės 17 dieną po įvykių Garliavoje, kai antstolė kartu su policijos pareigūnai perdavė mažametę Drąsiau Kedžio dukterį motinai Laimutei Stankūnaitei, nutarė išreikšti savo nuomonę: „Esu Lietuvos pilietis, kuris ne tik moka mokesčius ir turi pasą, bet ir jaudinasi dėl savo šalies.“

Profesorius tikino nekvietęs žmonių kelti riaušių, o tik pasakyti savo nuomonę: „Tačiau paaiškėjo, kad esu neteisus. Tai kelia nerimą.“

P. Gylys sakė, kad gegužės 17 dieną į spontanišką mitingą prie prezidentūros susirinko apie du tūkstančiai žmonių. Policija atitvėrė S. Daukanto aikštę „Stop“ juostomis, kad protestuotojai į ją negalėtų patekti. Tai sukėlė daugumos nepasitenkinimą. „Stop“ juostą jie papuošė plakatu su užrašu „Privati valda“.

REKLAMA

Mitinge kalbėjo ekonomistas P. Gylys, kunigas Robertas Grigas, parlamentaras N. Puteikis. Jie apgailestavo dėl, pasak jų, baisios teisingumo padėties valstybėje, pabrėžė, kad teisingumas turi kilti iš moralės normų ir jomis sekti, o ne atvirkščiai, kritikavo mergaitės perdavimo motinai vykdymą, teigdami, kad prieš vaiką buvo naudotas smurtas.

Vėliau protestuotojai patraukė prie Seimo, kur budėjo gausios pareigūnų pajėgos. Pareigūnai Nepriklausomybės aikštę aptvėrė „Stop“ juostomis, kad mitingo dalyviai nesiartintų prie Seimo rūmų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų