REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Du britai programišiai pirmadienį Londone teisme prisipažino rengę išpuolius prieš tarptautinių įmonių, teisėsaugos institucijų ir vyriausybės agentūrų, įskaitant JAV Centrinę žvalgybos valdybą (CŽV), kompiuterius.

REKLAMA
REKLAMA

20-metis Ryanas Cleary's iš Pietryčių Anglijos ir 19-metis Jake'as Davisas iš Škotijos, kurie priklauso programišių grupuotei „LulzSec“, prisipažino praeitais metais su kitais asmenimis sudarę sąmokslą ir rengę išpuolius prieš tinklalapius.

REKLAMA

Jų taikiniais tapo CŽV, Didžiosios Britanijos sunkaus organizuoto nusikalstamumo agentūra ir Nacionalinė sveikatos tarnyba, JAV Arizonos valstijos policija, bendrovės „Nintendo“ ir „Sony“, Ruperto Murdocho Didžiosios Britanijos žiniasklaidos grupė „News International“ bei filmų studija „20th Century Fox“.

R. Cleary's, kuriam gydytojai diagnozavo autizmo sutrikimą – Aspergerio sindromą, yra ieškomas ir JAV. Londono teisme jis prisipažino dėl keturių papildomų kibernetinių išpuolių, įskaitant Pentagono kompiuterių ataką.

REKLAMA
REKLAMA

Kiti du įtariamieji neigė prisidėję prie kibernetinių atakų. Visi keturi sulaikytieji neigė kaltinimus, kad „viešuose tinklalapiuose (tokiuose kaip grupuotės „LulzSec“ tinklalapis) skelbė nelegaliai įgytus konfidencialius kompiuterių duomenis“.

Du savo kaltę neigiantys įtariamieji kitais metais stos prieš teismą. Be to, dar bus sprendžiama, ar teisti R. Cleary ir J. Davisą už nusikaltimus, kuriuos jie neigia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų