REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaikų globos namų auklėtines narkotikais vaišinę vyrai: 33-ejų metų Aurimas Stanevičius bei jo bendraamžis Darius Avizovas sulaukė atpildo. Vakar Šiaulių apygardos teismas narkotikų byloje juos pripažino kaltais ir skyrė laisvės atėmimo bausmes.

REKLAMA
REKLAMA

Vaišino „gaidžiais“, „ratais“...

Du Šilalės miesto gyventojai D. Avizovas bei A. Stanevičius buvo kaltinami narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimu nepilnamečiams, taip pat tuo, kad vertė vaikus vartoti narkotikus. A. Stanevičiui buvo inkriminuojamas ir neteisėtas laisvės atėmimas.

REKLAMA

Narkotikų platintojų aukomis tapo šešios nepilnametės, vaikų globos įstaigų auklėtinės. Nustatyta, kad nusikaltimai padaryti 2007–2008 metais. Trys nukentėjusiosios pasakojo, kad 2007-ųjų rugsėjo 25-ąją jos įsėdo į A. Stanevičiaus automobilį ir nuvyko prie viešbučio „Geltona“, esančio netoli Šiaulių. Pasak merginų, čia A. Stanevičius jas pavaišino milteliais bei tabletėmis. Narkotikais buvo kvaišinamasi ir pačiame viešbutyje.

Kaip teigė nukentėjusiosios, vyrai kai kuriuos narkotikus vadindavo „ratais“, kitus – „gaidžiais“, trečius – žole.

REKLAMA
REKLAMA

Grasindamas dujiniu pistoletu įsitempė į butą

Nukentėjusiosios taip pat pasakojo, kad vartoti narkotikus jos buvo verčiamos ne kartą. Tai buvo daroma ir A. Stanevičiaus mašinoje. Merginos liudijo, kad narkotikai buvo pilami į kavą bei sidrą.

Kelios narkotikų platintojų aukos prisiminė, kaip 2008-ųjų lapkričio pradžioje jos važinėjo mašina po Šiaulius su D. Avizovu bei A. Stanevičiumi. Tuomet merginoms teko išgerti ne vieną puodelį narkotikais „gardintos“ kavos. Nukentėjusiosios prisiminė, kad pasivaišinę kava, visi išlipo iš mašinos ir patraukė šokti. Po šokių ne viena vaikų globos namų auklėtinė pasijuto blogai, viena net užmigo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viena nukentėjusioji pasakojo, kad kartą su A. Stanevičiumi yra tekę važiuoti į Kauną. Kelyje taip pat buvo vartojami narkotikai. Mergina pasakojo mačiusi, kaip A. Stanevičius, grįžęs į Šiaulius nusipirko narkotikų. Tąkart A. Stanevičius vienos merginos nepaleido, nusivežė ją į Lyros gatvę, grasindamas dujiniu pistoletu įsitempė į butą, kuriame laikė kelias valandas.

Pareigūnai buvo paėmę dienoraštį

Įrodymais baudžiamojoje byloje tapo ne tik vienos iš nukentėjusiųjų rankinėje paslėpta narkotikų tabletė, šlapimo testai, kuriame rodė, kad šlapime aptikta narkotinių medžiagų pėdsakų, bet ir vienos mergaitės dienoraštis.

REKLAMA

Abu praeityje užsienyje jau teisti teisiamieji savo kaltę neigė. A. Stanevičius teigė narkotikus vartojantis retkarčiais, tačiau niekam jų neplatinantis. Teismas A. Stanevičių ir D. Avizovą pripažino kaltais dėl vieno epizodo, A. Stanevičius taip pat pripažintas kaltu ir dėl neteisėto laisvės atėmimo.

Šiaulių apygardos teismas nustatė vieną A. Stanevičiaus atsakomybę sunkinančią aplinkybę, o lengvinančių nerado, tad jam skirta kiek griežtesnė bausmė už sankcijoje numatytą bausmės vidurkį – aštuoneri metai ir aštuoni mėnesiai laisvės atėmimo. Į bausmės laiką įskaičiuotas apie pusantrų metų trukęs suėmimo terminas.

D. Avizovas už padarytą nusikaltimą nuteistas kalėti septynerius metus ir septynis mėnesius. Teismo sprendimu, vienai nukentėjusiajai abu nuteistieji turės solidariai atlyginti 10 tūkstančių litų neturtinę žalą. Valstybei už nukentėjusiosioms suteiktą antrinę teisinę pagalbą priteisti 700 litų.

Asta VOLKOVAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų