REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kad šeimos kelionė automobiliu būtų maksimaliai komfortiška ir nekiltų problemų tiek tėvams, tiek ir vaikui, užtenka įsigyti kokybišką ir patogią automobilinę kėdutę. O gamintojai taip pat siūlo ir daugybę naudingų smulkmenų–aksesuarų, kurie tampa nepamainomi keliaujant su vaikais.

REKLAMA
REKLAMA

Visus šiuos aksesuarus sąlyginai galima išskirstyti į keletą grupių.

Pirmoji – papildomi įrenginiai vaiko, sėdinčio kėdutėje, patogumui: paminkštinimai ant saugos diržų, specialūs paklotėliai vaikams ir vyresniems vaikams, pagalvėlės po galva, priedai po kojomis, užuolaidėlės nuo saulės ar nuo uodų, ir pan.

REKLAMA

Antroji – aksesuarai, skirti saugoti automobilio saloną nuo galimų pažeidimų: patiesalai po vaikiškomis kėdutėmis, užklotai ant priekinių sėdynių, kad vaikas jų nenuspardytų ir pan.

Trečioji – aksesuarai, skirti vaiko priežiūrai ir kontrolei automobilyje. Iš labiausiai naudojamų – tai buteliukų šildytuvas, panaudotų sauskelnių maišas, o taip pat ir papildomi veidrodėliai vaikui ant galinės sėdynės sekti.

Ir pagaliau atskira grupė – specialūs žaislai vaikui automobilyje.

Niekam ne paslaptis, kad vaikai dažnai nemėgsta saugos diržų. Tačiau be jų sunku būtų apsieiti. Šią problemą lengvai išsprendžia specialūs vaikiški užsegimai–žaisliukai ant diržų: tai gali būti animacinių filmų herojai, kurie nukreips vaiko dėmesį ir tuo pačiu suteiks jam saugumą ir komfortą.

REKLAMA
REKLAMA

Dar viena priemonė saugumo diržams – specialus adapteris, kuris leidžia patogiai prisegti vaiką, žemesnį nei 150 cm (kaip žinote, paprasti automobiliniai diržai tam nėra tinkami).

Mažuosius automobilio keleivius dažnai migdo automobilio supimas. O kad mažylio miegas automobilyje būtų ypatingai saldus, įsigykite specialius priedus į autokėdutes. Jie leidžia vaikui patogiai įsitaisyti ir jaustis ne ką blogiau nei savo lovoje.

Vyresniems vaikams tam tinka specialios pagalvėlės po kaklu, kurios saugo, kad vaikas per daug nepalinktų į priekį ar į šonus miego metu. Galima įsigyti ir ortopedinių pagalvių komplektą, kuris saugotų ir nugarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikams virš trejų metų automobilinėse kėdutėse galima naudoti ir priedus po kojomis, kurie leidžia kelionės metu kojytėms ilsėtis. Tokią „aikštelę“ kojoms galima susireguliuoti norimame aukštyje – tai patogu įvairaus amžiaus ir ūgio vaikams. Be to, toks aksesuaras padės ir išlaikyti švarų automobilio saloną, jei už lango lietus ar sniegas.

Didesniam vaiko saugumui automobilinėje kėdutėje galima naudoti ir specialius staliukus. Jie suteikia papildomą apsaugą, mažina saugos diržų spaudimą, ypač jei staiga stabdoma.

REKLAMA

Optimalus temperatūros režimas automobilyje suteiks vaikui komfortą: tai gali būti ir specialūs šildytuvai, ir užklotai vėsiomis dienomis. Saulėtą dieną nepamainomos yra užuolaidėlės ant šoninių automobilio langų: šiuo metu galima rasti įvairiausių spalvų ir su įvairiausiais herojais, ant kai kurių užuolaidėlių netgi galima piešti ar spalvinti su specialiais nusiplaunamais flomasteriais.

Apsauga nuo lietaus ir nuo uodų labai lengvai yra apvelkama ant vaikiškos kėdutės; apsaugos nuo lietaus dar turi ir specialias ventiliacijas. Šie aksesuarai nepamainomi blogo oro metu, kad reikia nunešti vaiką iki ar iš mašinos.

REKLAMA

Visi žinome, kad palaikyti pastovią švarą patalpoje, kur yra vaikas, gana sudėtinga. Visiems jauniems tėvams tenka kantriai ir sukandus dantis priimti tai, ką mato: įdrėskimus ant baldų, įplėštus tapetus ir kitas naujo gyventojo žymes. Automobilį galima apsaugoti nuo „didžiojo dizainerio“ darbų.

Specialūs užklotai ant priekinių sėdynių puikiai išsaugos originalius užvalkalus nuo vaikiškų kojyčių spyrių. Jie lengvai nuimami ir valomi. Dažnai šie aksesuarai būna papuošti daugybe kišenių, į kurias galima susidėti įvairias smulkmenas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dedant vaikišką autokėdutę ant automobilio sėdynės, kartais galima pažeisti po ja esančią medžiagą. Kad taip neatsitiktų, rekomenduojama naudoti padėklą po kėdute. Dažniausiai šie padėklai ne tik apsaugo automobilio saloną, bet ir leidžia stabiliai pritvirtinti kėdutę.

Be mažylio komforto, reiktų nepamiršti ir tėvų komforto, kadangi šalia vairavimo ir kelio stebėjimo, reikėtų atkreipti dėmesį ir į mažylį: jį maitinti, pakeisti sauskelnes ir pan. Čia taip pat į pagalbą atskuba įvairūs aksesuarai. Vienas iš tokių automobilinis vaikiško maisto šildytuvas, kuris pajungiamas taip pat, kaip ir mobiliojo telefono įkroviklis.

REKLAMA

Vyresni nei vieneri metai vaikai dažniausiai važiuoja ant galinės sėdynės. Todėl mamai ar tėčiui reikia sekti kelią ir vaiką. Tam puikiai tiks dar vienas aksesuaras – papildomas veidrodis, leidžiantis kontroliuoti, ką veikia vaikas. Jie dažniausiai tvirtinami prie galinės sėdynės ir sukasi 360 laipsniu kampu, kad vaikas nedingtų iš jūsų akiračio.

Dar vienas civilizacijos stebuklas – sauskelnės, ypač nepamainomos kelionėje. Tačiau ir čia galioja ta pati taisyklė – keisti ne rečiau nei kas 2–3 valandas. Ir tada iškyla klausimas, kur dėti panaudotąsias? Tam yra specialus maišas.

Ir, žinoma, ilgoje ar trumpoje kelionėje vaikai neapsies be žaislų. Įprasti žaislai čia netiks, kadangi pastoviai kris. Automobiliniai žaislai – kitokie ir tuo pačiu paprasti. Dažniausiai jie prisegami – tinkami segti ir prie lovytės, ir prie vežimo, dažniausiai kabantys. Jie gali būti ir minkšti, ir plastmasiniai, ir guminiai. O vyresniam vaikui pasiūlykite ir žaislinį vairą, kad jis nuo mažų dienų galėtų daryti tai, ką daro jo mama ar tėtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų