REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per pastarąsias porą savaičių vienas iš nekasdieninių „Ferrari“ darbų buvo organizuoti paramą šeimoms, nukentėjusioms nuo žemės drebėjimo šiaurinėje Italijos dalyje. Rinkdama lėšas kompanija surengė aukcioną, kurio metu buvo parduodami neeiliniai daiktai, o įspūdingiausiu neįprasto rinkinio egzemplioriumi tapo „Ferrari 599XX Evo“ supertautomobili, parduotas už galutinę 1,4 mln. eurų (4,8 mln. litų) kainą neįvardintam amerikiečių klientui.

REKLAMA
REKLAMA

Minėtas „599XX Evo“ tapo vieninteliu privačiam asmeniui priklausančiu egzemplioriumi pasaulyje, kadangi dvigubomis XX raidėmis žymimi ribotos serijos modeliai iki šiol be išimčių buvo rezervuojami tik „Ferrari Corse Clienti“ lenktynių klientams, kurie automobiliais galėdavo naudotis tik uždaroje trasoje ir buvo italų gamintojo tyrimų bei tobulinimo programos dalyviai.

REKLAMA

Išskirtinis „599XX Evo“ turi specialią atmintinę kortelę, kurią pasirašė ne tik kompanijos valdybos pirmininkas Luca di Montezemolo, bet ir Fernando Alonso bei Felipe Massa. „Formulės 1“ pilotai taip pat dalyvaus ir automobilio perdavimo naujajam šeimininkui ceremonijoje, kuri vyks Italijos etapo Monzos trasoje metu.

Kiti išskirtiniai aukciono metu parduoti daiktai buvo „Formulės 1“ F60 serijos bolido priekinė dalis, už kurią buvo gauta 23 tūkst. eurų (78 tūkst. litų), F2008 bolido variklis, atnešęs fondui dar 80 tūkst. eurų (272 tūkst. litų), taip pat ir dabartinių pilotų naudojami šalmai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų