REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė buvusio Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovo Vitalijaus Gailiaus skundą dėl buvusio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio vasario 8 d. įsakymo dalies panaikinimo kaip nepagrįstą.

REKLAMA
REKLAMA

V. Gailius prašė teismo panaikinti šio įsakymo punkto dalį, kuria buvo pavesta Vidaus reikalų ministerijos Bendrajam departamentui atlikti jo pakartotinį asmens kandidatūros tikrinimą. Pasak pareiškėjo, vidaus reikalų ministro priimtas administracinis aktas yra neteisėtas, nepagrįstas, sukeliantis jam teisines pasekmes, pažeidžiantis jo konstitucines teises.

REKLAMA

Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi administracinę bylą, priėjo išvadą, kad teismas negali panaikinti individualaus administracinio akto, kuris ir taip nebegalioja – vasario 14 d. vidaus reikalų ministro įsakymu jis pripažintas netekusiu galios.

Kaip pabrėžiama teismo sprendime, reikalavimas, kuriuo nesiekiama išspręsti administracinio ginčo ir kurio patenkinimas nereiškia pažeistų pareiškėjo teisių ir interesų apgynimo, negali būti administracinės bylos nagrinėjimo objektas, todėl V. Gailiaus skundas atmestas kaip nepagrįstas.

Šis Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per keturiolika dienų nuo jo paskelbimo apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, paduodant apeliacinį skundą tiesiogiai šiam teismui arba per Vilniaus apygardos administracinį teismą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų