REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė neatsižvelgė į praėjusią savaitę mitingavusių pareigūnų reikalavimus ir algų pareigūnams nedidins. Ministrų Kabinetas pirmadienį pasitarime nutarė nekelti šiuo metu 450 litų siekiančio bazinės algos dydžio, nuo kurio priklauso valstybės tarnautojų, pareigūnų, teisėjų atlyginimai.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes priėmėme sprendimą, kad bazinė alga – 450 litų, kaip buvo pastaruosius porą metų, taip ir lieka kitais metais“, – žurnalistams po Vyriausybės pasitarimo sakė Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA

Pasiteiravus, ar tai reiškia, kad teisėtvarkos pareigūnams išimtis nebus daroma ir jų algos nedidės, Ministras Pirmininkas sakė, kad kiekvienoje srityje galima ieškoti kokių nors papildomų sprendimų, bet tik pagal tos srities finansavimo galimybes.

Pasak A. Kubiliaus, bazinė alga didės, kai valstybės biudžeto deficitas susibalansuos. Šiuos metus tikimasi pabaigti su 3 proc. bendrojo vidaus produkto valstybės biudžeto deficitu.

REKLAMA
REKLAMA

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas skaičiuoja, kad bazinis algos dydis būtų grąžintas į 2009 metų lygį, kai siekė 490 litų, tai iš valstybės biudžeto papildomai pareikalautų 220 mln. litų. Ministro teigimu, šiuo metu tokios galimybės nėra.

„Visiems politikams, tarp jų ir ministrams, Seimo nariams ir visam viešojo sektoriaus sričiai tokių papildomų lėšų skirti galimybės nėra“, – kalbėjo D. Jankauskas.

Pasak jo, reikia kitokių sprendimų pagal sektorius ar darbuotojų grupes, nes bazinis algos dydis paliestų visus valstybės tarnautojus. Esą tai galima daryti pakoregavus pareigybių koeficientu, pakeitus apmokėjimo sąlygas ar darbuotojų skaičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bendros galimybės siūlyti keisti bazinį dydį nėra, o sprendimų pagal sritis ir sektorius, be abejo, turi būti ieškoma“, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras.

Teisėsaugos pareigūnai teigia esą nepatenkinti valstybės požiūriu į juos, skundžiasi nepakankamu visos teisėsaugos sistemos finansavimu ir prašo, kad šis būtų grąžintas į 2008 m. lygį. Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo skaičiavimu, tam visai teisėsaugos sistemai turėtų būti skirta 400 mln. litų daugiau negu šiemet.

Pareigūnų profsąjungų atstovai sako nesutinkantys su kai kurių politikų išsakomais teiginiais, kad, užuot didinus finansavimą, galima tiesiog mažinti teisėsaugos pareigūnų etatų skaičių. Anot profsąjungų, didelė dalis pareigūnų dabar ir taip dirba nekompensuojamus viršvalandžius ir nespėja atlikti visų būtinų funkcijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų