REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Prezidentė metiniame pranešime gali tvirtinti, kad Lietuvoje klesti korupcija (nors ir džiaugiasi mažėjančiomis apimtimis) ir niekas jos už šiuos žodžius neteisia. Tuo tarpu teisėja Neringa Venckienė vos prabilusi apie teismų ir pedofilų klanus, jau atsiduria po padidinamuoju stiklu bei rizikuoja netekti imuniteto“, – Seimo laikinosios tyrimų komisijos posėdžio, per kurį bus balsuojama dėl teisėjos N. Venckienės neliečiamybės išsaugojimo arba panaikinimo, išvakarėse svarstė žinoma advokatė ir visuomenininkė Zita Šličytė.

REKLAMA
REKLAMA

Trumpai priminkite iš visuomenininkų sudarytos komisijos praėjusią savaitę pateiktas išvadas, – Balsas.lt kreipėsi į aktyvią visuomenininkę ir buvusią advokatę Z. Šličytę.

REKLAMA

– Nustatėme, kad gegužės 17-osios rytą buvo naudojamas smurtas. Nusuktos kameros tik įrodė, kad buvo bijoma, jog visuomenė pamatys tai, ko neturėtų. Išlikęs garso įrašas įrodo, kad mažametė mergaitė klykia, o teisėja N. Venckienė, kuriai pareigūnas užlaužia rankas, taip pat šaukia iš skausmo. Tikrai ne iš džiaugsmo tas klyksmas. Parodytų prokurorai visą vaizdo medžiagą ir būtų akivaizdus smurto įrodymas, bet niekas to nepadaro. O tie klyksmai Kedžių namuose yra baisūs. Ketiname važiuoti pro Klaipėdą ir per garsiakalbius leisti tą įrašą, tegul žmonės išgirsta ir suvokia, kad Garliavoje buvo įvykdyta žiauri prievarta, o ne malonus pasisveikinimas su pareigūnais ir kitais asmenimis.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip manote, ar į jūsų išvadas atsižvelgs Seimo laikinoji tyrimų komisija?

– Nieko negaliu pasakyti. Komisijos pirmininkas Evaldas Jurkevičius yra pasakęs, kad apie susidariusią situaciją, N. Venckienę, Garliavą gali rašinėti kas tik panorėjęs. Tačiau mes (Visuomenininkų komisija) niekų nerašinėjame. Esame pakankamai kompetentingi. Todėl jei tam tikri politikai nebūtų arogantiški, tai prieš priimdami sprendimą perskaitytų ir mūsų pateiktas išvadas. O ar tą padarys – didelis klausimas. Mes negalime jų priversti. Bet pateiktos principinės išvados turi būti išklausytos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kam tuomet apskritai reikalingos jūsų pateiktos išvados?

– Trumpai ir aiškiai – Seimo rinkimams. Daugiau tikriausiai niekam. Tie žmonės, kurie ignoruos komisijos išvadas ir aklai tvirtins, kad Garliavoje nebuvo taikoma prievarta, tie į naująjį Seimą nepateks. Priėjome prie išvados, kad gegužės 17-ąją buvo akivaizdžiai pažeista būsto ir teisėjos neliečiamybė. Jei Seimo nariai ignoruos konstituciją, padarysime viską, kad jie nebūtų išrinkti. Jie turi būti ne pedofilų klano ar Laimutės Stankūnaitės, o tautos atstovai.

REKLAMA

Manęs dažnai žmonės klausia, kas gali apginti mergaitę. Viena tikrai to padaryti negaliu. Bet puikiai suvokiu, kad mažametė Drąsiaus Kedžio dukra buvo skubiai perduota, jog būtų spėta užtušuoti jos atmintį. Prieš kurį laiką duodama parodymus mergaitė sakė, kad ji buvo prievartaujama motinos akivaizdoje. Tačiau dabar ji pakeis savo parodymus. Iš kur žinoti, kad mergaitė nebus užhipnotizuota? Pažiūrėkite, kaip yra gydomas alkoholizmas. Hipnozė yra rimtas ginklas, pagrįstas mokslininkų. Juolab, kad šiuo atveju pagrindinis asmuo yra 8 metų mergaitė. Vaiko psichika yra lengviau pažeidžiama. Todėl tegul saugosi tie Seimo nariai, kurie nesipriešins vaiko teisių pažeidimams.

REKLAMA

Kokio sprendimo dėl N. Venckienės imuniteto galima tikėtis antradienį?

– Atkreipiu dėmesį, kad nėra jokios politinės kultūros tarp daugumos tų Seimo narių, kurie pateko į komisiją. N. Venckienė yra sąžiningas žmogus, todėl toks elgesys su ja yra žeminimas. Kodėl visi nepuola ir nežemina teisėjo, kuris paėmė 30 litų kyšį. Dėl jo teismo pirmininkas sakė, kad „na pažiūrėsime ir išsiaiškinsime“. Tačiau atsirado N. Venckienė, kuri mąsto savarankiškai ir ji jau tampa visos teismų sistemos gėda. Kartojuosi, bet jei mergaitė nesutinka eiti pas motiną, tai negi nors vienas artimasis per prievartą verstų tą daryti? Gėda tokių dalykų klausytis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toks jausmas, kad už N. Venckienę didesnės nusikaltėlės Lietuvoje nebėra? Jeigu bus panaikintas teisėjos imunitetas, tokį Seimo sprendimą bus galima įvardyti tik kaip susidorojimą. Uždarius teisėją pavyktų ją nutildyti. Kam reikia, tas tą kuo puikiausiai supranta.

Kokių veiksmų imasi Klaipėdoje jūsų iniciatyva įkurtas komitetas?

– Sukurto N. Venckienės gynimo visuomeninio komiteto pagrindinis tikslas yra atidžiai sekti viską, kas susiję su teisėjos persekiojimu. Todėl protestuosime, jei bus peržengtos ribos. Dabar Seimo komisijai prokurorai nieko neparodo, nors parlamentarai turi susidaryti nuomonę ir priimti svarbius sprendimus. Prieš priimdamas sprendimą, kuris leis suvaržyti teisėjos laisvę ir pareikšti jai įtarimus turi turėti solidžius įrodymus. Bet tokių Seimo nariams niekas nepateikė. Todėl sprendimas gali būti visiškai neracionalus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų