REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jonas Valančiūnas - vienas labiausiai aptarinėjamų Lietuvos rinktinės žaidėjų. Vieni žavisi jo talentu, kiti pasigenda spartesnio progreso.

REKLAMA
REKLAMA

Pats Jonas pripažįsta - trūkumų yra, tačiau jis juos žino ir nusiteikęs sunkiai dirbti bei juos panaikinti. Interviu Krepsinis.net žurnalistui Hjustone jaunasis vidurio puolėjas papasakojo apie treniruotę su Arvydu Saboniu bei tikėjosi greitu metu išspręsti situaciją su „Lietuvos rytu“.

REKLAMA

„Dar atrodome vangoki“, - taip Lietuvos rinktinės treniruotę apibūdino vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra. Nenuostabu, aklimatizacija užtrunka net iki savaitės.

Su tuo sutinka ir J.Valančiūnas: „Kelintą šiandien keliausi? Nubudau pusę aštuonių - nebuvo tokio ryto, kad kelčiausi su žadintuvu. Nesiskundžiu, išsimiegu iki septynių ar pusės aštuonių. Sunkiausia man būna vakarais, apie vienuoliktą manęs jau nebeatpažinsi, - juokavo krepšininkas, kuris iki galo nesugebėjo aklimatizuotis ir praėjusios viešnagės JAV ir Kanadoje metu. - Ten taip ir nespėjau aklimatizuotis. Buvau apie savaitę, paskutinėmis dienomis jaučiausi jau normaliau ir dabar jaučiuosi gan gerai.“

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje didelio ažiotažo sulaukė žinia apie treniruotėje dalyvavusį Arvydą Sabonį. "Labai džiugu, kad padeda mums toks žmogus. Arvydas moka daug, gali paaiškinti ir parodyti kaip ką daryti. Jis ir asmeniškai pasikalba, ir aikštelėje parodo - skrydžio metu teko sėdėti šalia jo, tai patarimų gavau nemažai, - kalbėjo Jonas, žaidžiantį A.Sabonį matęs būdamas visai mažas.

Kaip rinktinės vidurio puolėjas reaguoja į kritiką? J.Valančiūnas prisipažįsta atvirai - jis žino savo trūkumus. „Žinau, ko man trūksta, ko reikia, kalbu su tais žmonėmis, kurie mane pažįsta, supranta ir semiuosi žinių iš jų. Žinau, kad man trūksta nemažai, bet dirbu tam, kad trūkumus panaikinčiau. O tie visi ekspertai, kurie komentuoja ir daug ką žino..., - kalbėjo krepšininkas. - Straipsnių apie save tikrai neskaitau, stengiuosi kuo mažiau apie juos girdėti, stengiuosi neimti, jei kažkas kažką rašo, gerai ar blogai. Turiu žmonių, kurie su manimi dirba ir kurie man pasako, ko man trūksta ir ką man reikia daryti. Jų klausau daug labiau nei, su visa derama pagarba, žiniasklaidos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar sportininkas analizuoja kitų vidurio puolėjų žaidimą? „Labai gerai yra žiūrėti savo rungtynių vaizdo įrašus. Kai būni aikštelėje, tiesiog nejauti tų klaidų, atrodo, kad viską darai gan gerai, o kai pasižiūri video, pamatai, jog klaidų - milijonas“, - kritikos pačiam sau negaili Jonas.

Nors krepšininkas jau yra viena koja Toronto „Raptors“ klube, su kuriuo sutartis turėtų būti pasirašyta liepos pradžioje, dar iki galo nėra išspręsti reikalai dėl išpirkos Vilniaus „Lietuvos rytui“. „Tikiuosi, kad viskas bus teigiamai išspręsta - tikrai nėra jokio konflikto. Iš “Raptors„ pusės gaunu gero dėmesio. Žmonės rūpinasi ir dabar yra atvykę - kalbasi, domisi, tai nuteikia labai maloniai ir laukiu nesulaukiu, kada galėsiu išbandyti savo jėgas NBA.

REKLAMA

“Su „Reptors“ atstovais buvome vakarienės, kalbėjomės apie visus reikalus, nors juos buvome aptarę ir anksčiau, tik šįkart viskas buvo detaliau, - kalbėjo J.Valančiūnas bei prisipažino, jog jaučiasi labai laukiamas. - Kai tavęs laukia, važiuoti yra daug geriau, negu ten, kur niekam tu neįdomus ir niekas tavęs nelaukia. Jaučiuosi gerai - kiekvieną savaitę sulaukiu dėmesio, klausimų kaip sekasi. Sporto medicinos direktorius Alexas išmatavo mano svorį, riebalų kiekį - tuo ir apsiribojome."

Nors ekspertai neprognozuoja J.Valančiūnui daug minučių pirmajame sezone NBA, sunku patikėti, kad pats krepšininkas nepagalvotų apie tai, kas jo laukia. „Susimąstyti susimąstydavau, bet žiūrėsime kaip man seksis kitais metais. Mano tikslas yra sunkiai dirbti pirmus metus, įsitvirtinti komandoje. Nesitikiu kažkokio supervaidmens ir tiesiog tikiuosi tobulėti. Matau kur turiu dirbti ir ką išmokti. Važiuoju į geras rankas ir tie žmonės man padės.“

REKLAMA

Įsitvirtinti komandoje jaunuoliui padės ir kitas lietuvis Linas Kleiza, kuriam Jonas negailėjo klausimų apie savo būsimą komandą. „Daug iškamantinėjau. Ir pakeliui į vakarienę su “Raptors„ atstovais uždaviau nemažai klausimų. Buvau supažindintas ir su miestu, ir su komanda. Ar būsiu po Lino sparnu? Tikiuosi. Bent jau jis žadėjo, žiūrėsime, ar tesės pažadą“.

Romanas Buršteinas, Krepsinis.net, Hiustonas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų