REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos koncernas BP nutraukė naftos gavybą Meksikos įlankoje dėl tropinės audros „Debi“ („Debby“). Sinoptikų prognozėmis, audra sukels smarkias liūtis JAV pakrantėje nuo Luizianos iki Floridos.

REKLAMA
REKLAMA

Naftos gavybos koncernas evakavo iš atmosferinio fondo veikimo zonos visus darbuotojus ir nutraukė naftos ir dujų gavybą iki tol, kol ji galės būti saugiai atnaujinta.

REKLAMA

BP pavyzdžiu pasekė ir kompanijos „Anadarko Petroleum“ bei „Murphy Oil“. Naktį į birželio 23 dieną apie darbų pristabdymą dviejose savo platformose Meksikos įlankoje paskelbė „BHP Biliton“. Kiek anksčiau „ConocoPhillips“, „Chevron“ ir „Royal Dutch/Shell“ pareiškė stebinčios situaciją, kol kas šių kompanijų objektuose darbai vyksta įprastu režimu.

JAV nacionalinis uraganų kontrolės centras perspėjo apie 80 proc. tikimybę, kad audra, šėlstanti Meksikos įlankoje, artimiausiomis paromis gali sustiprėti iki tropinio ciklono, kuris judės per naftos ir dujų gavybos rajonus įlankos šelfe.

BP yra antra didžiausia Europos naftos kompanija po „Royal Dutch Shell“. BP valdo 50 proc. bendros „TNK-BP Limited“ įmonės. Kompanijos būstinė įsikūrusi Londone, kompanijoje dirba apie 80 tūkst. darbuotojų. Grynasis BP pelnas 2011 metais siekė 25,7 mlrd. dolerių. 2010 metais ji patyrė 3,72 mlrd. dolerių grynųjų nuostolių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų