REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau greitai įpusės vasara, bet vietos politikų žadėtos greitos Alytaus miesto centro tvarkymo darbų pabaigos dar nematyti. Tiksliau - darbai čia kol kas neprasideda. Dėl vis nesibaigiančių viešųjų pirkimų vis dar tvyro nežinomybė.

REKLAMA
REKLAMA

Prie sta­ty­bi­nių me­džia­gų ke­lias bū­na lais­vas

Dau­giau kaip už 3 mln. li­tų eu­ro­pi­nių fon­dų fi­nan­suo­ja­mas Ro­tu­šės aikš­tės tvar­ky­mo pro­jek­tas pra­dė­tas vyk­dy­ti be­veik prieš dve­jus me­tus. Dar­bai tu­rė­jo bū­ti baig­ti per­nykš­tę va­sa­rą. Ta­čiau pa­grin­di­nę mies­to aikš­tę tvar­kiu­siai Vil­niaus ben­dro­vei „Lui­das”, vė­liau per­si­re­gist­ra­vu­siai į Aly­tų, iš­kel­ta ban­kro­to by­la.

REKLAMA

Ši ben­dro­vė aikš­tė­je at­li­ko dar­bų dau­giau kaip už pus­an­tro mi­li­jo­no litų. Maž­daug pu­sė mi­li­jo­no „Lui­dui” ne­su­mo­kė­ta dėl pa­da­ry­to bro­ko – ne­ko­ky­biš­kai pa­klo­tų ki­niš­kų trin­ke­lių.

Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja, kad Ro­tu­šės aikš­tė­je bū­tų baig­ti dar­bai, pa­skel­bė tris kon­kur­sus. Vie­ną – bro­kui iš­tai­sy­ti, an­trą – pro­jek­te nu­ma­ty­tiems fon­ta­no įren­gi­mo ir dan­gos pa­klo­ji­mo dar­bams pa­baig­ti, tre­čią – aikš­tės ap­švie­ti­mui įreng­ti. Dėl pas­ta­ro­jo įren­gi­mo su­tar­tis jau pa­si­ra­šy­ta su Aly­taus ben­dro­ve „Or­do”. Ji aikš­tė­je ap­švie­ti­mą įrengs už 380 tūkst. li­tų. Ne­ko­ky­biš­kiems dar­bams lik­vi­duo­ti vie­šie­ji pir­ki­mai įvy­ko, juo­se da­ly­va­vo trys įmo­nės. Su­tar­tis su nu­sta­ty­tu lai­mė­to­ju dar ne­pa­si­ra­šy­ta, nes tiks­li­na­mi da­ly­vių pa­siū­ly­mų ati­ti­ki­mai kon­kur­so są­ly­goms.

REKLAMA
REKLAMA

Pro­jek­te nu­ma­ty­tiems dar­bams Ro­tu­šės aikš­tė­je pa­baig­ti pir­mie­ji sa­vi­val­dy­bės skelb­ti vie­šie­ji pir­ki­mai ne­įvy­ko, nes ne­at­si­ra­do no­rin­čių­jų juo­se da­ly­vau­ti. At­ei­nan­čią sa­vai­tę tu­ri vyk­ti an­tri vie­šie­ji pir­ki­mai. Vėl­gi ne­aiš­ku, ar sa­vi­val­dy­bei iš kar­to pa­vyks pa­si­ra­šy­ti su­tar­tį su ran­go­vais.

Ro­tu­šės aikš­tė­je „Lui­do” pa­lik­tos sta­ty­bi­nės me­džia­gos – trin­ke­lės, skal­da, net kai ku­ri tech­ni­ka – yra ap­tver­tos tvo­ra. Ta­čiau daž­nai ga­li iš­vys­ti ply­šius ap­tva­re. Trin­ke­lių krū­vos jau pra­dė­tos griau­ti, – jos leng­vai pa­sie­kia­mos il­ga­pirš­čiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mies­tie­čiai kuo to­liau, tuo la­biau ste­bi­si vis tols­tan­čiais aikš­tės įren­gi­mo ter­mi­nais. O vie­ti­nių po­li­ti­kų pa­ža­dus dėl grei­tos dar­bų pa­bai­gos to­li­na tei­sės ak­tais reg­la­men­tuo­ti vie­šie­ji pir­ki­mai.

Tik­ri­na Vie­šų­jų pir­ki­mų tar­ny­ba

Ne­ju­da ir ki­tas mies­to cen­tro tvar­ky­mo pro­jek­tas – šio cen­tro da­lies, ap­ri­bo­tos Pul­ko, Vil­niaus, Ug­nia­ge­sių, S.Da­riaus ir S.Gi­rė­no, Spor­to, Bi­ru­tės gat­vė­mis. Šį pa­va­sa­rį sa­vi­val­dy­bės su­da­ry­ta su­tar­tis su Kau­no ben­dro­ve „KRG” nu­trū­ko. Kau­no ver­sli­nin­kai krei­pė­si į teis­mą dėl, jų ma­ny­mu, ne­tei­sė­tų sa­vi­val­dy­bės veiks­mų ne­sumo­kant už įreng­tus švies­tu­vus. Su „KRG” bu­vo su­da­ry­ta su­tar­tis dau­giau kaip 8 mln. li­tų su­mai. Ta­čiau jai su­mo­kė­ta apie 2 mln. li­tų, o iš vi­so mi­nė­tos cen­tro da­lies su­tvar­ky­mo pro­jek­to ver­tė – per 15 mln. li­tų.

REKLAMA

Ge­gu­žės pra­džio­je mies­to sa­vi­val­dy­bės Vie­šų­jų pir­ki­mų ko­mi­si­ja, va­do­vau­ja­ma ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jo, lai­ki­nai ei­nan­čio di­rek­to­riaus pa­rei­gas Ja­nio Lau­ri­nai­čio, at­plė­šė pa­siū­ly­mų vo­kus dėl še­šio­mis gat­vė­mis ap­ri­bo­tos mies­to gat­vės da­lies su­tvar­ky­mo. Lai­mė­to­ją, su­tin­kan­tį šiuos dar­bus at­lik­ti be­veik už 8 mln. li­tų, sa­vi­val­dy­bė jau tu­ri. Ta­čiau šio kon­kur­so da­ly­vių do­ku­men­tų tik­rin­ti pa­pra­šė ša­lies Vie­šų­jų pir­ki­mų tar­ny­ba.

REKLAMA

Taip pat, kaip ir mi­nė­ti du eu­ro­pi­nių fon­dų fi­nan­suo­ja­mi pro­jek­tai, ne­to­li mies­to cen­tro esan­čios Ža­lio­sios gat­vės su­tvar­ky­mo pro­jek­tas pa­teik­tas eks­per­tuo­ti pro­jek­tuo­to­jams. Jo ver­tė – apie 9 mln. li­tų. Pės­čių­jų til­to sta­ty­bos per Ne­mu­ną ties Dai­nų slė­niu maž­daug 20 mln. li­tų ver­tės pro­jek­tą, ir­gi re­mia­mą eu­ro­pi­nių fon­dų, eks­per­tams nu­ma­to­ma pa­teik­ti iki šio mė­ne­sio pa­bai­gos.

Tik eks­per­tams pa­tei­kus iš­va­das dėl šių dvie­jų pro­jek­tų, sa­vi­val­dy­bė skelbs vie­šą kon­kur­są dar­bams vyk­dy­ti.

A. Mosteikaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų