REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pietų Korėjos mieste Jeosu vykstančioje pasaulinėje parodoje EXPO 2012 sekmadienį minima Lietuvos nacionalinė diena. Šaliai šią dieną skiriamas didžiausias EXPO vadovų ir žiniasklaidos dėmesys, paviljoną aplankė oficiali delegacija iš Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuva jau dešimtą kartą oficialiai dalyvauja EXPO parodoje, šį kartą parodos lankytojams pristatanti Baltijos gintarą – neatsiejamą šalies kultūros elementą“, – oficialiosios ceremonijos metu kalbėjo Lietuvos delegacijos vadovas, kultūros ministras Arūnas Gelūnas.

REKLAMA

Ministras pažymėjo, kad EXPO – tai vienas didžiausių ir svarbiausių būtent kultūros ir kūrybiškumo projektų, dar sykį parodantis, kokį vaidmenį kultūra ir kūryba šiandien vaidina kuriant pasakojimus apie šalį, jos vaidmenį politiniame, tarptautinių ryšių, ekonominiame, socialiniame gyvenime, sprendžiant aplinkosaugos ir darnios plėtros problemas, supažindinant su įvairiomis pasaulio kultūromis. Lietingą dieną A. Gelūnas juokaudamas atsiprašė parodos lankytojų iš lietaus šalies Lietuvos atvežęs lietų ir sulaukė gyvos publikos reakcijos.

REKLAMA
REKLAMA

EXPO 2012 komisaras Džiunhy Ly (Joon–hee Lee) dėkojo Lietuvai už dalyvavimą parodoje ir pabrėžė, kad ministro atvykimas į EXPO valstybės nacionalinės dienos proga atspindi didelį šalies vyriausybės dėmesį parodai ir padeda stiprų pamatą tolesniam draugiškam Lietuvos ir Korėjos bendradarbiavimui.

Lietuvos nacionalinės dienos proga Jeosu miesto svečiai ir EXPO lankytojai turi galimybę išvysti septyniskart pasaulio ir aštuoniskart Europos čempiono – sportinių šokių kolektyvo „Žuvėdra“ pasirodymus. Šeštadienį pasirodę Jeosu miesto savivaldybės aikštėje sekmadienį šokėjai keliskart džiugino EXPO parodos lankytojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visi Lietuvos paviljono lankytojai sekmadienį apdovanojami šalies trispalvėmis, o liaudies dainų ansamblis „Dainava“ linksmina svečius tautinėmis dainomis. Drąsiausieji paviljono lankytojai mielai fotografuojasi su ansamblio dalyviais, dėvinčiais Lietuvos liaudies kultūros centro tautinius kostiumus.

Pasaulinė paroda EXPO 2012 Pietų Korėjoje, uostamiestyje Jeosu, vyks tris mėnesius – nuo gegužės 12 iki rugpjūčio 12 dienos. Pagrindinė jos tema – „Gyvieji vandenynai ir pakrantės“. Parodoje pristatomos pažangiausios jūros išteklių įsisavinimo technologijos, aplinkosaugos ir darnios plėtros problemos, vandenynų ir jūrų pakrantėse gyvenančių tautų kultūra.

REKLAMA

Pagrindinė Lietuvos paviljono idėja – mėginimas pažvelgti į pasaulį iš didelio gintaro vidaus. Lankytojai yra supažindinami su Baltijos gintaro atsiradimo istorija, išvysta keliasdešimt Palangos gintaro muziejaus ir privačių kolekcininkų saugojamų gintarinių eksponatų ir inkliuzų, meno dirbinių, kurie eksponuojami specialiai parodai pagamintuose ir gintaro inkliuzams pritaikytuose stovuose–šviestuvuose.

Pietų Korėjoje vyksiančioje parodoje dalyvauja 104 valstybės, 10 tarptautinių organizacijų, tikimasi sulaukti daugiau kaip 8 mln. lankytojų.

Lietuva oficialiai jau dešimtąjį kartą dalyvauja pasaulinėje parodoje. Šalies dalyvavimą EXPO parodoje Vyriausybė jau penktą kartą pavedė koordinuoti Aplinkos ministerijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų