REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Trečias kartas nemelavo. Lietuvos nacionalinė komanda trečiose draugiškose rungtynėse galiausiai pasiekė pirmą pergalę prieš artėjančios olimpiados šeimininkę Didžiąją Britaniją.

REKLAMA
REKLAMA

„Smagu, jog pavyko pasiekti pirmą pergalę. Ji nebuvo iškovota lengvai, bet tik paskutinėmis sekundėmis, tačiau pirma pergalė yra pirma pergalė. Reikia nagrinėti klaidas ir žiūrėti į priekį“, - po susitikimo Lietuvos žurnalistams sakė rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavęs Paulius Jankūnas (13 tšk.).

REKLAMA

Jam antrino ir 12 taškų pridėjęs Jonas Valančiūnas: „Pirmoji pergalė jau yra žingsnis į priekį. Judame tolyn ir manau, kad viskas bus gerai. Svarbu gerinti žaidimą, bet su geru žaidimu ateina ir pergalės, todėl smagiau. Geriau būti gerai pasiruošus, tačiau pergalės prideda emociškai.“

Gali gintis dar geriau

Nors Kęstučio Kemzūros auklėtiniai į savo krepšį praleido tik 61 tašką, gynyba ne visų rungtynių metų veikė visiškai sklandžiai. Tai mato ir nacionalinė komanda.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl gynybos gavau nemažai pylos. Taisysime, kažką darysime ir kitose rungtynėse matysime kitokį vaizdą“, - tikino J.Valančiūnas.

„Gynyba pagerėjo, bet ji dar nėra tokio lygio, kokią galime demonstruoti“, - pridūrė P.Jankūnas.

Su Šaru – lengviau

Pirmąsias rungtynes pasiruošimo cikle sužaidė ir vienas lyderių Šarūnas Jasikevičius. Pasak aukštaūgių, su 36-erių įžaidėju rungtyniauti buvo paprasčiau.

„Jasikevičius kur kas lengviau perduoda kamuolius, lengviau kvėpuoti“, - kalbėjo dažnai su Š.Jasikevičiumi du prieš du rungtyniavęs J.Valančiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jis visada reikalingas komandai, daug duoda, naudingai žaidžia“, - teigė P.Jankūnas.

Puolėjas dar sakė, kad visi prie rinktinės vėliausiai prisijungę krepšininkai įnešė šviežumo į komandą ne tik per rungtynes, bet ir per treniruotes.

Savaitės užteks

Lietuvių pasirengimas tik prasidėjo, bet jau už savaitės laukia svarbios kovos olimpinėje atrankoje. Tiesa, rinktinė padėties nedramatizuoja, o septynių dienų turėtų užtekti.

„Apie tą laiką negalvojame. Gal ir neramina žaidimas, bet turime dar savaitę laiko. Bus nemažai treniruočių, rungtynių. Treneriai geriau paruoš komandą ir mes patys geriau žaisime“, - optimizmo neslėpė P.Jankūnas.

„Susižaisti užtrunka šiek tiek laiko. Tačiau dauguma kandidatų seniai rungtyniauja rinktinėje, todėl manau prireiks tik keleto dienų“, - pasakojo J.Valančiūnas.

Kada galiausiai ateis optimali rinktinės forma?

„Tikiuosi, kuo greičiau“, - šypsojosi P.Jankūnas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų