REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sanatorijoje „Pušyno kelias“ vakar lijo šypsenų lietus – vaikus, kurie gydosi ar reabilituojasi aplankė iliuzionistai Mantas Wizard ir Arvydas Stonys. Fokusai, kelionė pas Didžiuosius magus, praskaidrino vaikų kasdienybę, kurie negali mėgautis vasara bėgiodami pievoje ar kieme.

Sanatorijoje „Pušyno kelias“ vakar lijo šypsenų lietus – vaikus, kurie gydosi ar reabilituojasi aplankė iliuzionistai Mantas Wizard ir Arvydas Stonys. Fokusai, kelionė pas Didžiuosius magus, praskaidrino vaikų kasdienybę, kurie negali mėgautis vasara bėgiodami pievoje ar kieme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renginyje susirinkę virš 100 vaikų net negalėjo užmigti nuo įspūdžių pertekliaus. „Juk kai kurie vaikai pirmą kartą atvykę į Vilnių, tad jiems tai viena įsimintiniausių akimirkų. Juokavome, kad renginys buvo anšlaginis. Mūsų salė net „braškėjo“ nuo žiūrovų pertekliaus – tai galėtų vykti nors ir kas savaitę“, – dėmesį sergantiems vaikams įvertino Dalia Česnuliavičienė, sanatorijos „Pušyno kelias“ vaikų skyriaus administratorė.

REKLAMA

Tokiai nuomonei pritaria ir iliuzionistas Mantas Wizard: „Tai buvo šventė ne tik vaikams, bet ir mums su Arvydu. Pirmą kartą teko bendrauti su auditorija, kurioje tiek daug skirtingo amžiaus jaunuolių. Artistui nėra nieko sunkiau kaip sudominti vaikus, tad didžiausias įvertinimas buvo tai, kad jie prašė dar kartą sugrįžti“.

Iliuzionistas, baigęs psichologijos studijas, mano, kad tokie renginiai yra reikšmingi, nes suteikia vaikams šviesių emocijų, padeda pamiršti rūpesčius, o tai – pirmi žingsniai į pasveikimą. „Nėra nieko geriau, kai dirbant pagal pašaukimą, gali dalintis teigiamais potyriais ir sukurti, padovanoti šventę tiems, kuriems jos labiausiai reikia – vaikams“, – apie vakar vykusį VŠĮ „Viena šeima“ renginį kalbėjo Mantas Wizard.

REKLAMA
REKLAMA

Į iliuzionistų pasirodymą įsitraukę vaikai džiaugėsi, kad jų dieną praturtino magijos meistrai. Pasak, D. Česnuliavičienės tokie susitikimai daug reiškia. Juk kvėpavimo, odos, neurologinių, ausų, nosies, gerklės problemų turintiems vaikams tai padeda greičiau gyti. „Kai patiriamos teigiamos emocijos, šypsomasi, tuomet vaikas lengviau sveiksta, neveltui, renginys ir pavadintas „Šypsenų lietumi“, – teigia „Pušyno kelias“ vaikų skyriaus administratorė.

„Šypsenų lietaus“ renginiai vyksta kiekvieną mėnesį. Kitas vaikų susitikimas su iliuzionistais – liepos mėnesio 18 dieną, Kauno  klinikose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie renginių ciklą „Šypsenų lietus“

„Šypsenų lietus“ – tai trečius metus gyvuojančios VšĮ „Viena šeima“ vykdomas socialinis – kultūrinis projektas, skirtas sergantiems Lietuvos vaikams, jų šeimoms bei artimiesiems, kuriems šiandien ligoninė – antri namai.

Pagrindinis šio projekto tikslas – suteikti sergantiems vaikams kuo daugiau teigiamų emocijų ir padėti jiems bent trumpam pamiršti niūrią ligoninės realybę. Dėl to į renginius kviečiami profesionalūs atlikėjai-teatro „Teatriukas“, „Stalo teatras“ aktoriai, nuo šiol vaikus lanko ir iliuzionistai Arvydas Stonys bei Mantas Wizard.

REKLAMA

Apie VšĮ „Viena šeima“

Viešoji įstaiga „Viena šeima“, vykdydama socialinę, švietėjišką, kultūrinę veiklą, nori suburti į vieną šeimą visus norinčius spręsti įvairias socialines problemas, padėti beglobiams, našlaičiams, neįgaliesiems ir kitiems nelaimių ištiktiems žmonėms. Pagrindinis „Vienos šeimos“ uždavinys – atkreipti dėmesį ne į materialinius poreikius, bet padėti emociškai, dvasiškai stiprėti, įtraukti į visuomeninę veiklą, kas padeda lengviau integruotis į visuomenę. Šiems tikslams pasiekti organizuojami įvairūs meno, edukaciniai, kultūriniai renginiai. „Kiekvienas atskirai, mes esame silpni, o visi kartu tampame šeima, kurioje atsiveria didelės galimybės ir atsiranda daugiau laimingų žmonių“, – organizacijos moto išduoda VšĮ „Viena šeima“  direktorė Rasa Maiboroda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų