REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Vilniuje vyks tarptautinės Olimpinės dienos renginiai, iš kurių svarbiausi - lietuviškos olimpinės mylios (1988 m) ir 10 kilometrų bėgimai Vilniaus „Vingio“ stadione ir parke.

REKLAMA
REKLAMA

Po 10 greičiausių bėgikių ir bėgikų gaus „Tifosi“ firmos akinius, o trys pirmieji - dar ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) piniginius prizus.Visi olimpinės mylios bėgikai bus apdovanoti tradiciniais marškinėliais.Trys gausiausiai bėgimuose dalyvavę kolektyvai pelnys loterijų firmos „Olifėja“ piniginius prizus. Bėgimų pradžia - 14 val.

REKLAMA

11.30 val. prie paminklo karaliui Mindaugui bus uždegta šventės ugnis, kurią Lietuvos olimpiečiai ir parolimpiečiai atneš į „Vingio“ stadioną. Ten nuo ankstyvo ryto vyks įvairios vaikų ir jaunimo sportinės varžybos, rungtyniaus neįgalieji sportininkai. 13 val. bus apdovanoti VII Lietuvos mokinių olimpinio festivalio bei moksleivių konkurso „Sportas ir aplinka“ nugalėtojai.

Olimpinės dienos dalyviams linkėjimus perdavė Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Žakas Rogas (Jacques Rogge).

„Kiekvienais metais birželio 23-iąją pasaulis švenčia Olimpinę dieną. Viso pasaulio nacionalinių olimpinių komitetų sutelkti šimtai tūkstančių žmonių dalijasi olimpine dvasia. Olimpinė diena reiškia daugiau nei šiuolaikinio olimpinio judėjimo gimtadienio minėjimą. Ši diena primena, kad sportas turėtų būti prieinamas visiems, nepriklausomai nuo amžiaus, lyties ar fizinio gebėjimo. Olimpiniais metais ši diena - ne tik proga pajudėti, bet ir galimybė dar geriau pažinti sportą bei jo vertybes. Mes visuomet turime bandyti atskleisti tai, ką turime geriausio. Laimėti ar pralaimėti nėra pats svarbiausias dalykas. Svarbiausia, kaip mes to siekiame. Visoms kartoms sportas garantuoja aukštesnę gyvenimo kokybę, nes sveikesnė ir stabilesnė gyvensena teikia galimybę jaustis geriau“, - rašoma Ž. Rogo laiške.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų