REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaunas, 2012-06-22. „Kauno grūdų“ įmonių grupei priklausančiai įmonei AB „Vilniaus paukštynas“ pirmą kartą suteikiamas „Lietuvos metų eksportuotojo – 2011“ vardas. Šį konkursą rengianti Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) apdovanojo bendrovę per metinę konferenciją. Bendrovė eksporto mastus pernai padidino 40 proc. bei atvėrė naujas eksporto rinkas.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė nugalėtoja išrinkta didelių, 250 ir daugiau darbuotojų turinčių, įmonių kategorijoje ir pateko tarp 22 bendrovių laureačių. „Lietuvos metų eksportuotojo“ nominacija siekiama išskirti pažangias Lietuvos įmones, eksportuojančias lietuviškos kilmės produkciją ar teikiančias eksporto paslaugas.

REKLAMA

Gilias paukštininkystės tradicijas turinti AB „Vilniaus paukštynas“ kartu su AB „Kaišiadorių paukštynas“ „KG Group“ įmonių grupėje sudaro Paukštininkystės verslą. Kaip teigia šios įmonių grupės vadovas Tautvydas Barštys, praėjusiais metais AB „Vilniaus paukštynas“ eksportas buvo pusantro karto didesnis.

„Lietuvos metų eksportuotojo – 2011“ vardas – tai reikšmingas „Vilniaus paukštyno“ pasiekimų įvertinimas,– pasakoja T. Barštys. – Šio vardo pelnymą lėmė ryškus įmonės eksporto mastų augimas, praėjusiais metais siekęs net 40 proc.“

REKLAMA
REKLAMA

2011 m. AB „Vilniaus paukštynas“ eksportavo vištienos produkcijos už 96,5 mln. Lt, o 2010 m. – už 69,4 mln. Lt. AB „Vilniaus paukštynas“ apyvarta 2011 m. buvo penktadaliu didesnė nei 2010 m. 2011 m. ji siekė 234,6 mln., o 2010 m. – 198,4 mln. Lt. Bendrovė eksportuoja nuo 2004 m. ir šiandien eksportuojama į Europos ir Skandinavijos šalis: Daniją, Švediją, Prancūziją, Olandiją, Vokietiją, Italiją, Prancūziją, Ispaniją, Didžiąją Britaniją, taip pat į Rusiją, Baltarusiją ir į kaimynines Baltijos šalis. Į šias šalis eksportuojama šaldyta vištiena, gaminiai ir pusgaminiai. Pasak T. Barščio, pernai atvertos ir naujos eksporto rinkos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Praėjusiais metais pradėjome aktyviai eksportuoti į Honkongą, Vietnamą, Kiniją, Liberiją, Sierą Leonę, kur vežame didelius šaldytos produkcijos kiekius, – pasakoja T. Barštys. – Šiais metais eksporto mastai toliau augs, nes numatoma investuoti į technologijų modernizavimą bei plėtrą, siekiant didinti aukštesnės pridėtinės vertės produkcijos gamybos kiekius bei skatinti veiklos procesų efektyvumą. Todėl ir toliau ketiname išlikti aktyvūs eksporto rinkose, o eksportą planuojame padidinti dar trečdaliu.“

AB „Kauno grūdai“, taip pat „Kauno grūdų“ įmonių grupei priklausanti įmonė, „Lietuvos metų eksportuotojo" vardą pelnė jau penktą kartą. Bendrovė eksporto mastus pernai padidino taip pat 40 proc. ir jie siekė 258 mln. Lt. O 2010 m. eksporto mastai buvo 185,6 mln. Lt. Apyvarta 2011 m. pasiekta dviem trečdaliais didesnė nei 2010 m. ir siekė 812 mln. Lt. 2010 m. ji buvo 520 mln. Lt.

REKLAMA

AB „Kauno grūdai“ produkcija sėkmingai eksportuojama į Baltijos šalis, Rusiją, Baltarusiją, Lenkiją, Čekiją, Slovakiją, Ispaniją, Didžiąją Britaniją, Airiją, Daniją, Norvegiją, Suomiją, Švediją, Austriją ir Tolimųjų Rytų šalis. Bendrovė į šias šalis eksportuoja žaliavas kombinuotiems pašarams gaminti, premiksus bei sausą šunų ėdalą, iš maisto produktų – miltus, džiūvėsėlius, kiaušinius.

AB „Vilniaus paukštynas“ kartu su AB „Kaišiadorių paukštynas“ ir AB „Kauno grūdai“ sudaro vieną moderniausių ir ekonomiškai stipriausių gamybinių susivienijimų Lietuvoje – įmonių grupę „KG Group“.  Pernai „KG Group“ peržengė milijardo apyvartą. Ji buvo 40 proc. didesnė nei 2010 m. ir siekė 1,2 mlrd. Lt. Planuojamos investicijos į „KG Group“ įmonių plėtrą 2012 m. sieks 60 mln. Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų