REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seime penktadienio popietę vėl rinkosi Laikinoji tyrimų komisija, kuri sprendžia Kauno apygardos teismo teisėjos Neringos Venckienės neliečiamybės klausimą. Antrą kartą posėdis vyksta už uždarų durų.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 16:45 val.)

Netrukus komisijos posėdis baigėsi. Paaiškėjo, kad dar šiandien ketinta apsispręsti dėl N. Venckienės imuniteto, tačiau tam pasipriešino jau minėtas E. Lementauskas, Naglis Puteikis ir Rytas Kupčinkas. Būtent šie iš komisijos posėdžio išėję asmenys sugriovė balsavimui reikalingą kvorumą.

REKLAMA

Komisijos pirmininkas E. Jurkevičius atkirto E. Lementauskui (prieš tai sakiusiam, kad E. Jurkevičius nesugeba vadovauti komisijai), kad šis pats greičiausiai nemoka skaityti, jei tvirtina, jog komisijai vadovaujama netinkamai. „Neverta apie tai kalbėti. Kitame posėdyje, kuris numatytas antradienį, ketinama balsuoti ir padėti tašką. Šiandien Seimo nariai išsakė savo nuomones, todėl liks tik prieiti vieningos ir ją paskelbti“, - teigė E. Jurkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu N. Puteikis teigė, kad juos papiktino didžiosios daugumos komisijos narių atsisakymas įtraukti į sprendimo projektą informaciją, jog komisija prašė vaizdo medžiagos iš kurios būtų aišku kas ką mušė ir prokuratūra atsisakė duoti. „Norėjome, kad būtų teisingai atspindėta situacija. Bet tam buvo pasipriešinta. Rytas Kupčinkas dar pasiūlė, kad sulauktume visų komisijos narių ir balsuotume po savaitgalio, bet jie irgi atsisakė. Tada mes su Rytu pasinaudojome komisijos nario teise nedalyvauti balsavime. Ir sąmoningai sugriovėme kvorumą. Nes tikimės, kad į mūsų pastabas bus atsižvelgta. Ir prokuratūros neteisėtas medžiagos nedavimo faktas bus užfiksuotas sprendimo tekste ir tada bus galima balsuoti“, - pasakojo N. Puteikis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tuo pačiu jis pridūrė, kad komisijos sprendimas yra praktiškai aiškus: „Septyni komisijos nariai balsuos už tai, kad N. Venckienė prarastų imunitetą. Dalyvausime antradienio posėdyje.“

 

(Papildyta 16:25 val.)

Praėjus pusantros valandos iš komisijos posėdžio išėjo Seimo narys Evaldas Lementauskas. Parlamentaras tvirtino, kad posėdis primena „balaganą“ ir chaosą, todėl jis nemato prasmės likti. „Dar niekas nenuspręsta. Bet nebenoriu dalyvauti tame cirke. Komisijos pirmininkas nemoka ir nesugeba vadovauti darbui. Todėl pirmadienį kreipsiuosi ten, kur reikia, kad vietoj manęs į komisiją paskirtų kitą žmogų. Todėl antradienį vietoj manęs jau gali būti kitas žmogus“, - teigė E. Lementauskas.

REKLAMA

Seimo narys pridūrė, kad šiuo metu susidaro kvorumas, todėl N. Venckienės likimas gali būti išspręstas bet kada. Tačiau Balsas.lt žiniomis, netrukus šis kvorumas gali būti „sugriautas“.

Nežino, kas laukia

Komisijos pirmininkas Evaldas Jurkevičius portalui Balsas.lt patvirtino, kad posėdis prasidės 15 val., o į klausimą, kiek užtruks, parlamentaras atsakė, kad „daugiau nei dvi valandas“. „Per šios dienos posėdį aptarsime du svarbius klausimus. Komisijos pažymą ir Seimo rezoliuciją, kuria bus siūloma naikinti arba palikti N. Venckienės neliečiamybę. Negaliu pažadėti, kad sutilpsime į dvi valandas. Dėl laiko nieko konkretaus nepasakėme. Posėdis vėl vyks tame pačiame kabinete, už uždarų durų“, – pakartojo E. Jurkevičius. Komisijos pirmininkas užtikrino, kad šiandien dar joks sprendimas tikrai nebus priimtas: „Ne, jokiu būdu.“

REKLAMA

Tuo tarpu Seimo narys Naglis Puteikis penktadienį, apie 12 val., tvirtino, kad žino posėdžio laiką, bet kas per jį bus nagrinėjama nė neįsivaizduoja. „Įstatymai numato, kad komisijos nariai su posėdžiui skirta medžiaga turi susipažinti likus 12 val. iki svarstymo. Tiksliau sakant, Seimo nariui turi būti skirta bent pusė dienos. Bet nieko panašaus dar nesu gavęs. Todėl nežinau, apie ką bus kalbama šios dienos posėdyje“, – pasakojo N. Puteikis.

Anot jo, šios dienos posėdis kaip ir visi likę iki priimant sprendimą yra tikras farsas: „Komisijoje esanti septynetas spręs savo reikalus. Todėl likę komisijos nariai praktiškai nereikalingi. Bet posėdyje, be abejo, dalyvausiu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baus nedrausminguosius?

Balsas.lt primena, kad Laikinoji tyrimų komisiją savo išvadas dėl N. Venckienės teisinės neliečiamybės turėjo pateikti dar birželio 20 d., tačiau matydamas, kad to padaryti nepavyks, E. Jurkevičius paprašė pratęsti komisijos darbą savaitei. Todėl galutinis žodis turėtų būti ištartas birželio 27 d.

Maža to, po ketvirtadienio akibrokšto, kai dalis parlamentarų boikotavo komisijos darbą, E. Jurkevičius paprašė sudrausminti šiuo Seimo narius. Komisijos pirmininkas prie nepaklusniųjų priskyrė Rytą Kupčinską, jau minėtą N. Puteikį, Mečislovą Zasčiurinską, Joną Juozapaitį, Rimą Antaną Ručį, Joną Ramoną ir Evaldą Lementauską.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų