REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Trečias kartas L.Jamesui nemelavo (Scanpix nuotr.)Vienu geriausių pasaulio krepšininkų laikomam LeBronui Jamesui prireikė devynių sezonų pasiekti tai, dėl ko kovoja kiekvienas stipriausios lygos krepšininkas. Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) superfinale Majamio „Heat“ klubas 121:106 (31:26, 28:23, 36:22, 26:35) nepaliko vilčių Oklahomos „Thunder“ ekipai ir seriją laimėjęs rezultatu 4:1 tapo čempionu.

REKLAMA
REKLAMA

Naudingiausiu NBA superfinalo serijos žaidėju buvo pripažintas L.Jamesas.

Įdomu, kad finalo serijoje „Thunder“ laimėjo pirmąsias rungtynes, o vėliau sekė keturios iš eilės „Heat“ pergalės.

REKLAMA

Karjeros metu L.Jamesas neretai buvo pašiepiamas dėl tuščio čempionų žiedų kraičio. Būtent NBA čempionų titulo stygius dažnai būdavo pagrindinis kritikos šaltinis. Vis dėlto L.Jamesas įrodė, jog skandalingas sprendimas iš Klivlendo „Cavaliers“ persikelti į „Heat“ yra teisingas - jau antrajame sezone Majamyje amerikietis pasiekė savo tikslą.

„Heat“ tai buvo antrasis čempionų titulas per 24 gyvavimo metus. Paskutinį kartą Majamio krepšininkai NBA pirmenybėse triumfavo 2006 metais, kuomet ekipai dar atstovavo Shaquille'as O'Nealas.

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių pradžioje vyko atkakli kova taškas į tašką, tačiau ketvirčio pabaigoje „Heat“ atitrūko (28:19) ir sugebėjo kurį laiką išsaugoti panašų pranašumą, nors „Thunder“ keliskart buvo pavojingai priartėję. 19-ąją minutę Oklahomos krepšininkai žaibiškai susikomplikavo savo padėtį - Eriko Spoelstros auklėtiniai spurtavo 15:2 ir pavojingai pabėgo į priekį - 53:36.

Tiesa, Scotto Brookso ekipa nepasidavė - po pertraukos „Thunder“ parodė charakterį ir priartėjo iki 54:59. Vis dėlto „Heat“ sureagavo labai greitai - 67:56. Oklahomos klubas užsibuvo duobėje - Majamio krepšininkai nesunkiai rinko taškus ir trečio kėlinuko pabaigoje priešininkams pasiuntė rimtą pavojaus signalą - 82:63. Kai Mike'as Milleris į „Thunder“ krepšį „įsūdė“ tritaškį, mintyse „Heat“ greičiausiai pradėjo švęsti - 88:63.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Likus žaisti 3 min., E.Spoelsta ant atsarginių suolo pasodino komandos lyderius - L.Jamesą ir Dwyane'ą Wade'ą. „Heat“ komandos nariai sveikino L.Jamesą, pats žaidėjas taip pat jau buvo patikėjęs pergale - plačiai šypsojosi ir šiltai priėmė sveikinimus, nors viso mačo metu buvo itin susikaupęs ir skatino bendraklubius neatsipalaiduoti.

„Heat“: LeBronas Jamesas 26 (11 atk. kam., 13 rez. perd.), Chrisas Boshas 24, Mike'as Milleris 23 (7/8 trit.), Dwyane'as Wade'as 20 (8 atk. kam.), Shane'as Battier 11, Mario Chalmersas 10 (7 rez. perd.).

„Thunder“: Kevinas Durantas 32 (11 atk. kam.), Russellas Westbrookas (4/20 met.) ir Jamesas Hardenas po 19, Derekas Fisheris 11.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų