REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra pagaliau gali atsipūsti – suvažiavo visi trenerio kviesti krepšininkai. Po vakarinės treniruotės, kurios metu Rimantas Kaukėnas jau sportavo individualiai, strategas papasakojo pagrindinius darbus, kuriuos teks nuveikti per daugiau nei savaitę Hiustone.

REKLAMA
REKLAMA

„Prie komandos prisijungė trys žaidėjai – juos reikia supažindinti su deriniai, su sistemomis, kurias naudojame. Be to, reikia ištaisyti tai, kad nepavyko per dvejas rungtynes Lietuvoje – pagerinti gynybą tiek du prieš du, tiek keitimąsi, silpnos pusės gynimą, kalbėjimąsi. Šlifuojame detales ir stengiamės gerinti žaidimo kokybę.“

REKLAMA

Pasirengimo laikotarpis nebuvo ilgas, o naujokams jis dar sutrumpėjo beveik dvigubai.

– Yra taip kaip yra, žinoma, kad to laiko trūksta, nieko čia nepadarysi. Yra tokios sąlygos ir reikia jungti valines savybės. Esame vyrai – jei truks susižaidimo ar treniruočių, reikės per charakterį ir bendrom pastangom išspręsti. Kaip ir kiekvienam procese, yra bėdelių ir traumelių. Tik šiandien pasijungęs Rimas sportavo individualiai, o Jonui ir Martynui šiandien turėjo praktiškai pirmą pilnavertę treniruotę. Ryte mes tik pasikartojome derinius, pametėme į krepšį, truputį kilnojome svorius. Dar jaučiasi, kad adaptacijos procesas vyksta, dar atrodome vangokai – tikėsimės, kad rytoj bus geriau.

REKLAMA
REKLAMA

Ar galima prie neseniai prisijungusių priskirti ir Šarūną Jasikevičius, kuris nežaidė abiejų rungtynių Lietuvoje.

– Taip, jis nežaidė, bet sportavo su komanda. Jis jau žino derinius ir sakykime, kad labiau adaptavęsis prie komandos.

Ar iškritus Renaldui Seibučiui nebandėte skambinti Martynui Gecevičiui?

– Skambinau, kalbėjomės su juo, bet jis jau turėjo kitų planų. Tuo laikotarpiu išsivertėme su tais žmonėmis, kurie buvo, o dabar visi suvažiavo ir žaidėjų turime užtektinai.

Kaip vertinate Rolando Alijevo sprendimą pasirinkti Azerbaidžano rinktinę?

– Negaliu vienaip ar kitaip vertinti. Galbūt jis tikėjosi, kad bus pakviestas į Lietuvos rinktinę. Jis buvo išplėstiniame sąraše, bet sutikus atvykti visiems krepšininkams nemažiau didelio šanso, kad jis patektų į rinktinę. Toks yra žmogaus pasirinkimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar Arvydo Sabonio buvimas šalia kažkaip veikia krepšininkus?

– Žiūrėdamas per televizorių nelabai įsivaizduoji, koks Sabonis didelis. Kai jis atsistoja šalia, yra kitaip. Manau, kad jis priduoda ir koncentracijos, ir motyvacijos. Labai džiugu, kad jis padeda.

Romanas Buršteinas, Krepsinis.net, Hiustonas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų