REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sumokėjus nuomos mokesti  už du mėnesius į priekį bei užstatą nuomininkai neretai randą butą kitos išvaizdos, nei jis atrodė pasirašant sutartį, šeimininkai veržiasi į butą be įspėjamojo skambučio, nuolat reikalauja pinigų.

REKLAMA
REKLAMA

Monopolį laiko agentūros

Norintys išsinuomoti butą iki 1000 litų nuomos mokesčio per mėnesį patenka į agentūrų pinkles. Kiekvienas nekilnojamojo turto agentas turi mažiausiai po 20 butų, apie kurių nuomą galima rasti daugelyje tinklapių.

REKLAMA

Jeigu butas patinka, imamas 500 litų agentūrinis mokestis, neretai šeimininkai prašo palikti užstatą.

Išsinuomoti butą be tarpininkų beveik neįmanoma. Tačiau ir šie nėra itin tvarkingi – paprastai nuomojami butai panašūs į pigius bendrabučius ar  beveik negyvenamus būstus, kur numesti padėvėti baldai, kuriuose veisiasi kandys ir kitokie gyviai.

Buto apžiūra apgaulinga

Vos įžengus į reklamuojamą butą paaiškėja, jog jis nėra toks gražus, koks rodomas paveiksliuke. Neretai šeimininkai palieka savo augintinius arba plaukais apdergtus baldus.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas studentas portalui Balsas.lt sakė, jog apžiūrint vieną butą jis atrodė it saldainiukas. Tačiau gavus raktus ir į jį įsikėlus teko nusivilti – šeimininkai išnešė kilimą, dalį baldų. Pakeitė net elektrinę viryklę.  Vėliau paaiškėjo, jog čiaupai varva, girgžda grindys, lova išgulėta, ant lango nėra naktinių užuolaidų, kambaryje paliktose minkštuose žaisluose veisiasi kandys.

Atvyksta be skambučio

Be to, uoli buto šeimininkė nuolat atvykdavo be įspėjamojo skambučio, vis teiravosi, ar nuomininkai kartu miega, kokie yra jų daiktai. Kai vyriškis būdavo bute vienas, vis sukiodavosi aplinkui, pradėdavo pasilenkusi ką nors valyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po dviejų savaičių moteriškė užgiedojo, jog už vandenį ir šilumą nuomininkai išnaudojo jau 200 litų.

„Man buvo šokas. Kai pasakėme, jog mokėsime tik tada, kai gausim sąskaitą, šeimininkė liepė nešdintis. Vėliau paaiškėjo, jog butas yra ne jos, o kito asmens, kuris šiuo metu yra užsienyje“, - pasakojo nuomininkas Ramūnas.

Nuomojo be žmonos žinios

Pasak jo, išėjus gyventi kitur, istorija pasikartojo. Kadangi butą išnuomojo vyriškis, po kurio laiko be skambučio į duris ėmė veržtis jo buvusi žmona ir tikino, jog butas yra jos. Vėliau paaiškėjo, jog moteris net nebuvo priregistruota bute.

REKLAMA

Moteris skambindavo kasdieną ir reikalaudavo išsikelti, klausinėjo, per kokią agentūrą jos vyras nuomojo butą.

„Sumokėjome jam 2300 litų, sutvarkėme apleistą butą, kur net rankenos buvo išsukiotos, varvėjo visi čiaupai, neveikė skalbimo mašina, tačiau jis reikalavo dar mojuodamas knygele“, - pasakojo Ramūnas.

Vilniuje neįmanoma rasti buto

Sakė Ramūnas, išleidęs paieškos skambučiams kelis šimtus litų: „Veikia mafija, kuri stebi naujai pasirodančius skelbimus ir paskui juos „parduoda“ už 500 litų. Be tarpininkų buto išsinuomoti beveik neįmanoma“.

REKLAMA

Vienai įmonei, kuri, kaip pasirodo, kontroliuoja beveik visus sostinėje nuomojamus butus, įmanoma prisiskambinti tik laidiniu telefonu. Pasakius buto ID numerį, pranešama, ar butas yra laisvas ir diktuojami kontaktai. Paprastai telefono numeris pasakomas taip greitai, jog iš pirmo karto neįmanoma užsirašyti.

Dar viena agentūra praneša, jog reikia sumokėti 100 litų registracijos mokestį norint surasti padorų butą.

Lengva surasti tik daugiau nei 1000 litų kainuojančius butus, kuriuos nuomoja turtingesni arba keli asmenys.

Ramūnas ieškojo buto beveik pusmetį, kol rado kiek padoresnį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų