REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Itin intriguojančių ir nenuspėjamų „Formulės-1“ varžybų lenktynininkai iš Šiaurės Amerikos persikėlė į Europą. Šį savaitgalį Ispanijos mieste Valensijoje vyks aštuntasis varžybų etapas – Europos GP.

REKLAMA
REKLAMA

Pilotų įskaitoje pirmauja prieš tai vykusias Kanados GP lenktynes laimėjęs britas Lewisas Hamiltonas („McLaren“). Jis turi 88 taškus. L. Hamiltonui ant kulnų mina ispanas Fernando Alonso („Ferrari“), kuris savaitgalį tikisi savų žiūrovų paramos. Jo kraityje – 86 taškai. Beje, žurnalas „Forbes“ neseniai paskelbė, kad F. Alonso yra daugiausia uždirbantis „Formulės-1“ lenktynininkas. Jo metų atlyginimas – 29 mln. JAV dolerių. Be to, 3 mln. jis gauna iš tiesioginių rėmėjų.

REKLAMA

Tik vienu tašku nuo ispano atsilieka praėjusių dviejų sezonų čempionas vokietis Sebastianas Vettelis („Red Bull“). Komandų rikiuotėje pirmąją vietą užima „Red Bull“ – 164 taškai. Antra – „McLaren“ ekipa – 133, trečia – „Lotus“ – 108, ketvirta – „Ferrari“ – 97.

Valensijoje turėtų būti karšta ir tiesiogine, ir perkeltine prasme. Sekmadienį prognozuojamas maždaug 30 laipsnių karštis. Šio Ispanijos miesto trasa ypatinga tuo, kad joje, panašiai kaip ir Monake, labai sudėtinga aplenkti. Beje, šis regionas dėl finansų krizės kitąmet gali atsisakyti rengti „Formulės-1“ etapą.

„Formulės-1“ Europos GP pirmoji treniruotė – jau birželio 22 d. 11.00 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų