REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stilinga apsauga nuo saulės

Saulė plieskia visu pajėgumu, jau pirmomis birželio dienomis ragindama ne tik džiaugtis jos spinduliais, bet ir slėptis nuo kaitros.

Saulė plieskia visu pajėgumu, jau pirmomis birželio dienomis ragindama ne tik džiaugtis jos spinduliais, bet ir slėptis nuo kaitros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prisidengti galvą ir akis saulėtomis vasaros dienomis būtina. Tą rekomenduoja ne tik medikai, bet ir... stilistai. Kokie aksesuarai garantuos stilingiausią apsaugą nuo saulės? Be abejo, tai – saulės akiniai, skrybėlės, skarelės ir šalikėliai.

REKLAMA

Akiniai

2012 m. pavasario/vasaros prestižinių akinių kolekcijų pristatymas (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)2012 m. pavasario/vasaros prestižinių akinių kolekcijų pristatymas (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Šią vasarą stiliaus viršūnėje karaliauja dideli, masyvūs akiniai. Kodėl jie nuolat grįžta į madą? Nesunku atspėti: su masyviais akiniais veidas atrodo smulkesnis, subtilesnis. Formos – pačios įvairiausios: peteliškės, kvadratai, šeštojo dešimtmečio stiliaus akiniai šviesesniais rėmeliais ir, žinoma, niekada pozicijų neužleidžiantys aviatoriaus akiniai. Visi šie modeliai efektyviai paslepia akis nuo ryškių saulės spindulių.

REKLAMA
REKLAMA

Akiniai gali švytėti visomis vaivorykštės spalvomis. Tad juos nesunku prisitaikyti prie įvairaus tipo rūbų.

Akiniai vėžlio kiauto rėmeliais tiks ir prie dalykinio stiliaus, suteiks jam intrigos bei paslapties, taip pat puikiai papildys jaunatvišką, bohemišką aprangą.

Akiniai šviesiais rėmeliais idealiai dera prie paplūdimio, kruizo kolekcijos rūbų.

Akiniai metaliniuose rėmeliuose – dar vienas stilingas šio sezono kaprizas. Jie tinka ir prie sportinio, ir prie dalykinio stiliaus.

Akiniai pagal veido formą

2012 m. pavasario/vasaros prestižinių akinių kolekcijų pristatymas (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)(nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

•    Kvadratiniam veidui labiausiai tiks aviatoriaus arba masyvūs apvalūs akiniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

•    Prie apvalaus veido – kvadratinės formos modeliai, jie vizualiai ištempia veidą į ilgį.

•    Dideli kvadratiniai arba ovalūs akiniai labiausiai dera prie pailgo ištempto veido, vizualiai jį sumažina.

•    Ryškius, išsišovusius veido bruožus sušvelnina apvalių formų akiniai.

•    Labiausiai pasisekė ovalios veido formos savininkėms – joms tiks bet kokios formos akiniai.

Pirkdama atkreipkite dėmesį į rėmelius, ar jie ne per dideli. Akiniai turėtų priglusti prie veido, bet ne spausti. Ir, žinoma, nesmukčioti kai judinate galvą. Tinkamai parinkti akiniai šiek tiek dengia antakių liniją.

REKLAMA

Skrybėlės

Kaip tinkamai nešioti skrybėlę? (Sxc nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)(Sxc nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

Nuo paprastos sportinės kepuraitės su snapeliu iki elegantiškos plačios skrybėlės: rinkitės, kas labiausiai dera prie jūsų stiliaus:

Fedoros tipo skrybėlė. Ji įžengė į praėjusio rudens sezoną ir liko vasaroti, sugerdama į save miesto stiliaus prabangą. Stilingiausias pasirinkimas – šiaudinė ar džinsinė skrybėlaitė. Kadangi pati skrybėlė yra pakankamai išraiškinga, dailiausiai ji atrodo minkštų, lengvų raštų, solidžių spalvų. Idealiai tinka prie etno stiliaus palaidinių, džinsų.

REKLAMA

Kepurėlė su snapeliu. Tokia kepurė – viena iš nedaugelio šio sezono militaristinio stiliaus apraiškų. Tinka prie rauktų kelnių, džinsų, sportinio stiliaus.

Šiaudinė, plati skrybėlė. Puikus pasirinkimas einant į paplūdimį. Vargu ar rastume kitą detalę, labiau atspindinčią vasarą, atostogų nuotaiką. Spalvų gama – nuo pieno baltumo iki tamsaus medaus. Idealiai papildo maudymosi kostiumėlio ir sarongo ansamblį.

Žaisminga trapecija. Medžiaginė trapecijos formos kepuraitė, marginta žirneliais, gėlėmis ar tiesiog vienspalvė – bene populiariausias nuo saulės saugantis kepurės modelis. Tinka prie kasdienės, laisvalaikio aprangos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šaliai ir skarelės

Skarelė pridengs šiek tiek per atvirą palaidinę (nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)(nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)

Drąsiausios, romantiškiausios ir ekstravagantiškiausios neturėtų atsispirti skarelių ir šalių nuo saulės bangai, kuri leis laisviausiai išreikšti savo fantaziją, moteriškumą ir gebėjimą žaisti su aksesuarais. Juk toks galvos apdangalas – tikrų tikriausias stiliaus nuotykis!

Laumės juosta. Bohemišką aprangą puikiai papildys ant kaktos rišama skarelė, tarsi juosta apjuosianti palaidus plaukus. Nors ji nuo saulės neapsaugo pakaušio, tačiau gali tapti neatskiriama jūsų stiliaus dalimi.

REKLAMA

Žaidimas. Vasariški šalikėliai, dengiantys galvą, turi žaisti: arba spalvomis ir raštų margumynais, arba išradingu surišimu. Eksperimentuokite ir ieškokite, kas jums tinka labiausiai.

Stilinga klasika. Šalikėlis, panaudotas kaip plaukų lankelis – nesenstanti ir visada madinga klasika. Kaip ir priekyje perkryžiuotas turbanas. Ir vis dėlto, tokia priedanga nuo saulės pretenduoja tapti išraiškingiausia tavo aprangos detale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų