REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybės taryba svarsto dėl dviejų mokyklų - Vilniaus Lukiškių vidurinės ir Vilniaus Mstislavo Dobužinskio vidurinės sujungimo.  Ši dviejų mokyklų, kuriose mokoma rusų kalba, reorganizacija turėtų būti įvykdyta iki šių metų rugpjūčio 31 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Po reorganizacijos mokyklos baigtų veiklą, tačiau būtų įsteigta Vilniaus centro vidurinė mokykla, kuri įgyvendins priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio, vidurinio ir neformaliojo ugdymo programas. Nauja ugdymo įstaiga įsikurtų Lukiškių skg. 5, Vilniaus Lukiškių vidurinės mokyklos patalpose. Planuojama, kad joje mokysis apie 430 mokinių.

REKLAMA

Reorganizuoti mokyklas sujungiant jas į vieną nuspręsta dėl itin mažo moksleivių skaičiaus abejose ugdymo įstaigose, dėl ko mokykloms trūko „mokinio krepšelio“ lėšų užtikrinti tinkamą ugdymo kokybę – naujoms mokymo priemonėms, įrangai, kelti mokytojų kvalifikaciją.

Vilniaus Lukiškių vidurinėje mokykloje 2011-2012 mokslo metais mokėsi tik 302 mokiniai, tai yra mokykla dirbo 57 procentų pajėgumu, buvo suformuota 15 klasių komplektų. Vilniaus Mstislavo Dobužinskio vidurinėje mokykloje mokėsi 160 mokinių ir mokykla dirbo 35 procentų pajėgumu, buvo suformuoti tik 9 klasių komplektai.

Be to, abiejose mokyklose turimas vienuoliktokų skaičius pagal Vyriausybės nutarimą neleido nuo rugsėjo 1 d. komplektuoti vienuoliktųjų klasių. Todėl nebūtų sudarytos sąlygos moksleiviams įgyti vidurinį išsilavinimą, per artimiausius metus bendras mokinių skaičius sumažėtų tiek, kad reikėtų uždaryti abi mokymo įstaigas.ą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų