REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pusė Didžiojoje Britanijoje apklaustų mokytojų teigia bent kartą nešę į mokyklą maisto, kad pamaitintų mokinius iš vargingų šeimų, 49 proc. apklaustų pedagogų sakė atsinešantys į darbą vaisių ar dribsnių, kad pamaitintų namie pusryčių negavusius vaikus, skelbia britų dienraštis „The Daily Mail“.

REKLAMA
REKLAMA

83 proc. mokytojų sakė matę vaikų, kurie ryta į mokyklą ateina alkani. 55 proc. pedagogų sakė, jog ketvirtadalis jų mokinių ateina į pamokas nepakankamai pavalgę, rodo dienraščio „The Guardian“ atliktos 591 mokytojo apklausos rezultatai.

REKLAMA

91 proc. mokytojų sakė, jog pagrindinis ženklas, jog vaikas yra alkanas, yra koncentracijos stoka. 86 proc. mokytojų minėjo nuovargį, o 72 proc. – blogą elgesį, o 63 proc. mokytojų sakė, jog vaikas tiesiog pasiskundžia, jog prastai jaučiasi.

20 proc. apklaustų mokytojų sakė, jog ženkliai padaugėjo alkanų vaikų, o 68 proc. sakė, jog prieaugis yra nedidelis.

Karališkoji bendrosios praktikos gydytojų kolegija, Nacionalinė mokyklų direktorių asociacija ir Karališkoji pediatrų kolegija ragina Britanijos vyriausybę 1,3 mln. vaikų, kurie mokykloje gauna nemokamus pietus, suteikti galimybę gauti ir pusryčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų