REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tik po skrodimo paaiškėjo konteineryje rasto takso žūties priežastis.

Įvykis skaudus ir sunkiai protu suvokiamas. Bet apie jį parašyti būtina – gal bent viešumas padės pristabdyti, sutramdyti tokius nusikaltėlius. Už žiaurų elgesį su gyvūnu, be abejo, ir šiam bus skirta konkreti bausmė, policija pradėjo tyrimą ir greičiausiai išaiškins, kam pakilo ranka prieš bejėgį.

REKLAMA
REKLAMA

Rado konteineryje

Birželio 18-osios įvykių suvestinėje atkreipia dėmesį įrašas, jog tą dieną apie 16 valandą Panevėžyje pareigūnai vyko į J. Tilvyčio gatvę. Gautas signalas, kad nenustatytas asmuo prieš taksų veislės šunį vartojo fizinį smurtą. Panašių pranešimų šiais metais miesto policija dar nebuvo gavusi.

REKLAMA

Į įvykio vietą nuvykę pareigūnai rado prie konteinerių, kurių viename buvo įmesta dėžė su kruvinu leisgyviu šunimi, būrį žmonių. Susirinkusieji piktinosi, svarstė, kas galėjo tai padaryti. Išimtas iš konteinerio taksas gulėjo dėžėje ir dar rodė gyvybės ženklus.

Kaip teigia Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešųjų ryšių grupės vyresnioji specialistė Regina Bučinskienė, pareigūnai iškvietė mobiliąją veterinarijos pagalbą, tačiau šuo nudvėsė iki jai atvykstant. Po pirminės veterinarų apžiūros atrodė, kad žūties priežastis – sudaužyta gyvūno galva.

REKLAMA
REKLAMA

Nelaimės priežasčiai išaiškinti pareigūnai šunį nuvežė pas netoliese dirbantį veterinarą Kazimierą Paltaroką, paprašė atlikti skrodimą.

Policija apklausė prie konteinerių susirinkusius žmones, aplinkinius gyventojus. Pradėto tyrimo metu tikimasi išaiškinti, kas taip žiauriai pasielgė su niekuo dėtu gyvūnu, ir pažeidėją nubausti.

Rezultatai apstulbino

Po skrodimo veterinarijos gydytojas K. Paltarokas buvo priblokštas. Pasirodo, šuo buvo nudurtas, galva perverta plonu, aštriu, smailiu daiktu.

K. Paltarokas prisiminė, kad prieš kelias valandas, kai operavo kitą šunį, į kabinetą buvo įsiveržęs girtas vyras šaukdamas: „Pažiūrėkite, kas nutiko mano šuniui“. Atsakęs, kad galės apžiūrėti tik baigęs operaciją, veterinaras buvo iškeiktas necenzūriniais žodžiais. Įniršęs vyriškis nelaukė, pasiėmė keturkojį ir vėl išsvirduliavo. Veterinaro manymu, jam ir buvo atneštas tas pats šuo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šio įvykio aplinkybėmis susidomėjusi žinoma gyvūnų globėja Rūta Liberienė mano, kad šuo nukentėjo ne nuo savo šeimininko rankos. Situacija, kaip jai pavyko išaiškinti, galėjo būti maždaug tokia: „Vieno Nemuno gatvėje esančio bendrabučio gyventojas su savo taksu laiką leido aludėje. Neaišku, ar jis buvo pririštas lauke, ar bėgiojo aplinkui. Taksas kažkam užkliuvo, ir nežinomasis, keršydamas šeimininkui ar kitų minčių skatinamas, ryžosi tokiam žiaurumui.

Takso šeimininkas, pamatęs kruviną augintinį, griebė ant rankų ir pasileido pas veterinarą. Bet palūkėti kantrybės neturėjo ir, galbūt supratęs, kad šuo nebegyvas, įdėjo į dėžę ir išmetė konteinerin. Netrukus žmonės rado nelaimėlį ir iškvietė policiją.“

REKLAMA

Situacija galėjo būti ir kiek kitokia. Geriausiai įvykio aplinkybes išaiškins policija.

Atsakyti teks

Atsakomybė už žiaurų elgesį su gyvūnais numatyta dviejuose Lietuvos Respublikos teisės aktuose – Administracinių teisės pažeidimų ir Baudžiamajame kodeksuose. Už žiaurų elgesį su gyvūnais ar jų kankinimą gresia bauda nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų.

Už žiaurų elgesį su gyvūnu, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, bei tuomet, kai per vienus metus asmuo už tokius veiksmus jau buvo trauktas administracinėn atsakomybėn, baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienų metų.

Visuomenės pasmerkimas tokiam asmeniui taip pat turėtų tapti sunkia nuobauda.

Vitalija JALIANIAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų