REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Australijos mokslininkų naujai atlikti tyrimai parodė, kad 70 proc. pasaulio moterų nuolat naudojasi kontracepcijos priemonėmis. O 15 proc. jų tuo pačiu metu naudoja net dvi apsaugos priemones nuo nepageidautino nėštumo ir ligų, perduodamų lytiniu keliu, rašoma Journal of Sexual Medicine.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią išvadą padarė Macquarie University bendradarbiai, išanalizavę daugiau nei 3000 Australijos moterų, kurioms nuo 18 iki 44 metų, požiūrį į kontracepcijos priemones. Remiantis tyrimo rezultatais, pagrindinis faktorius, lemiantis kontracepcijos pasirinkimo metodus yra amžius, išsilavinimas, šeimos padėtis ir seksualinių santykių pobūdis. Paaiškėjo, kad pati populiariausia kontracepcijos priemonė – oraliniai kontraceptyvai. Jiems teikia pirmenybę 39 proc. apklaustųjų. Be to, 28 proc. moterų naudojo juos paraleliai su prezervatyvais.

Komentuodami tyrimo rezultatus, mokslininkai pažymėjo, kad padidėjęs prezervatyvų naudojimas kartu su kontracepcijos tabletėmis susiję su AIDS ir kitų venerinių ligų augimu. Tuo pačiu jie akcentavo, kad jei moteris turi nuolatinį partnerį ir pasitiki juo, tai vienu metu naudoti dvi apsaugos priemones nėra reikalo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų